• Pregleda: 2517

Održan završni turnir hokejaških takmičenja - "Šile 2015"

Prethodnog vikenda najmlađe takmičarske selekcije Hokej kluba "Spartak" (U8 i U10) imale su svoj završni turnir sezone koji se tradicionalno održava u Beogradu, u organizaciji KHK "Crvena zvezda", a na kojem su učestvovale ukupno 22 ekipe (po 11 u obe uzrasne kategorije) iz 5 država (Slovenija, Hrvatska, BiH, Mađarska i Srbija).
Održan završni turnir hokejaških takmičenja - "Šile 2015"

Novina na ovom turniru koji se ove sezone održavao tradicionalno po 14. put jeste bilo učešće ekipe "GIRLS SERBIA" koje su se takmičile u kategoriji U8, a koju su zajednički formirale devojčice iz HK "Spartak" i HK "Partizan". Ovaj podatak predstavlja novo poglavlje u srpskom hokeju.

Sastav ekipe HK Spartak U10: Đukanović Luka, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Kostić Luka, Kiš Matej, Pećerić Petar, Herbatin Oliver, Šandor David, Kovačević Nikola i Ujhelji Hunor. Trener: Brestovac Uroš

Sastav ekipe HK Spartak U8: Konakov Novak, Pećerić Slaven, Lulić Marko, Kukaras Luka, Benčić Mihajlo, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Sabo B. Mate, Prčić David, Hajdu Mark, Janković Ognjen, Nimčević Nemanja i Miladinović Stefan. Trener: Šandor Žolt

Sastav ekipe GIRLS SERBIA: Sekulić Elena, Vaštag Ivett, Miklenović Mellanija, Rac Sabo Hanna, Stantić Sara, Varga Adam (HK Spartak) i Bodiš Ivona, Aćimović Sofija, Čizmić Katarina, Vasiljević Katarina i Radović Tea (HK Partizan). Treneri: Brestovac Uroš i Komazec Dragan

U10 - sedma pozicija

U konačnom plasmanu, od ukupno po 11 ekipa u obe kategorije, HK Spartak U10 je zauzeo 7. mesto, što ne neki način predstavlja i realan plasman ove ekipe, koja je uz nedostatak neke sportske sreće, koncentracije, kao i ne treniranja na ledu punih 40 dana pre ovog turnira, ostala uskraćena za koje eventualno malo bolje mesto.

Realno, ekipe Mladost (Zagreb), Olimpija (Ljubljana) i domaćin Crvena zvezda su za nijansu bile kvalitetnije i spremnije ekipe (i zauzele prva 3 mesta na turniru), dok su u nekom sledećem stepeniku išle ekipe Partizana, Tisza Volanam Beostara i Spartaka, i u tom nekom četvorokrugu, subotička ekipa je bila "poslednja" iako je bukvalno bila u najmanju ruku egal protivnik u direktnim susretima sa ovim ekipama, ako ne i ekipa sa većim brojem 100% šansi, sa većim posedom paka, sa kvalitetnijom igrom. Na žalost, realizacija je zakazala i plasman je takav kakav jeste.

U8 - osma pozicija

Ekipa U8 je tokom celog turnira odigrala u nekom grču, sa nedovoljno klizanja, i realno je na ovim najmlađim hokejašima taj nedostatak treninga na ledu ostavio i najveći uticaj, jer nisu mogli da se snađu od početka i prikažu sav svoj talenat i znanje, kao na brojnim turnirima tokom sezone.

U konačnom poretku su zauzeli 8. mesto i ostaje veliki žal za ispuštenim pobedama u utakmicama sa NS Starsom, Partizanom, Zagrebom i Beostarom jer se naročito u tim utakmicama osetila potreba "za onim malo" što treba da se utakmica prelomi u svoju korist.

Girls Serbia - deseta pozicija

Ekipa GIRLS SERBIA je bila apsolutni hit i osveženje ovogodišnjeg turnira ŠILE 2015 koji važi za jedan od najvećih i najjačih u regionu. Sve ove devojčice su na neki način po prvi put "izašle iz senke" svojih dojučerašnjih saigrača (dečaka) i sada su samostalno morale da se izbore sa svim elementima igre, jer su one bile te koje su morale da preuzmu kompletnu odgovornost i realizaciju na sebe.

U početku pomalo "zbunjene i izgubljene" tokom turnira su se sve više i više oslobodile, da bi na kraju ostvarile sasvim zadovoljavajuće rezultate uz veoma kvalitetnu igru, u utakmicama koje su mogle da se završe i nerešenim rezultatima, kao i pobedama devojčica. Na kraju, u konačnom plasmanu, 10. mesto što je lep početak ovog novog poglavlja srpskog hokeja.

Na kraju treba dodati da su apsolutno sva deca iz HK "Spartak" koja su nastupila u 3 različite ekipe pružila svoj maksimum, kao i neverovatnu energiju, borbenost, trud i zalaganje, jer su u svim utakmicama dali 100% sebe, uz fenomenalnu i fanatičnu borbenost, koja je bila na vrhunskom nivou.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
radnik Odgovori
Bravo deco,s obzirom da ne treniraju na ledu od pocetka marta i uzevsi u obzir u kakvim uslovima treniraju super rezultat.Samo malo dobre volje i zelje od strane gradskih celnika da se resi gradsko klizaliste pa bi nasa deca uz svoju talentovanost i redovne treninge na ledu bila jedna od najjacih ekipa u regionu,ako ne i najbolja.Subotica ima mnogo talentovane dece koja zasluzuju da imaju uslove za treniranje kako bi pokazala svoje znanje koje sticu dobrim radom nasih trenera.Subotica-grad sportova,mislite o tome.Sportski pozdrav svim ljubiteljima sporta kao fer plej borbe.
snesko Odgovori
Ma neka smo dobili Segedince, kao tamo je bolje, aha
kum Odgovori
Na zalost nismo uspeli da pobedimo, izgubili smo sa 3-1 I osvojili 7 mesto u ukupnom plasmanu. Igrali smo sa najtalentovanijom generacijom 2005, ali u ovakvoj konkurenciji nismo mogli bolje. Ova ekipa je godinama na okupu I ostaje da se nadamo da ce I dalje ostati u hokeju. Segedinu sve cestitke, imaju bolje uslove I nadamo se da ce saradnja sa njima biti bolja u buducnosti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.