Komentara: 3
Pregleda: 2975

Održan završni turnir hokejaških takmičenja - "Šile 2015"

14.04.2015. u 15:27h
Izvor: Subotica.com
Prethodnog vikenda najmlađe takmičarske selekcije Hokej kluba "Spartak" (U8 i U10) imale su svoj završni turnir sezone koji se tradicionalno održava u Beogradu, u organizaciji KHK "Crvena zvezda", a na kojem su učestvovale ukupno 22 ekipe (po 11 u obe uzrasne kategorije) iz 5 država (Slovenija, Hrvatska, BiH, Mađarska i Srbija).
Održan završni turnir hokejaških takmičenja - "Šile 2015"

Novina na ovom turniru koji se ove sezone održavao tradicionalno po 14. put jeste bilo učešće ekipe "GIRLS SERBIA" koje su se takmičile u kategoriji U8, a koju su zajednički formirale devojčice iz HK "Spartak" i HK "Partizan". Ovaj podatak predstavlja novo poglavlje u srpskom hokeju.

Sastav ekipe HK Spartak U10: Đukanović Luka, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Kostić Luka, Kiš Matej, Pećerić Petar, Herbatin Oliver, Šandor David, Kovačević Nikola i Ujhelji Hunor. Trener: Brestovac Uroš

Sastav ekipe HK Spartak U8: Konakov Novak, Pećerić Slaven, Lulić Marko, Kukaras Luka, Benčić Mihajlo, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Sabo B. Mate, Prčić David, Hajdu Mark, Janković Ognjen, Nimčević Nemanja i Miladinović Stefan. Trener: Šandor Žolt

Sastav ekipe GIRLS SERBIA: Sekulić Elena, Vaštag Ivett, Miklenović Mellanija, Rac Sabo Hanna, Stantić Sara, Varga Adam (HK Spartak) i Bodiš Ivona, Aćimović Sofija, Čizmić Katarina, Vasiljević Katarina i Radović Tea (HK Partizan). Treneri: Brestovac Uroš i Komazec Dragan

Održan završni turnir hokejaških takmičenja - "Šile 2015"

U10 - sedma pozicija

U konačnom plasmanu, od ukupno po 11 ekipa u obe kategorije, HK Spartak U10 je zauzeo 7. mesto, što ne neki način predstavlja i realan plasman ove ekipe, koja je uz nedostatak neke sportske sreće, koncentracije, kao i ne treniranja na ledu punih 40 dana pre ovog turnira, ostala uskraćena za koje eventualno malo bolje mesto.

Održan završni turnir hokejaških takmičenja - "Šile 2015"

Realno, ekipe Mladost (Zagreb), Olimpija (Ljubljana) i domaćin Crvena zvezda su za nijansu bile kvalitetnije i spremnije ekipe (i zauzele prva 3 mesta na turniru), dok su u nekom sledećem stepeniku išle ekipe Partizana, Tisza Volanam Beostara i Spartaka, i u tom nekom četvorokrugu, subotička ekipa je bila "poslednja" iako je bukvalno bila u najmanju ruku egal protivnik u direktnim susretima sa ovim ekipama, ako ne i ekipa sa većim brojem 100% šansi, sa većim posedom paka, sa kvalitetnijom igrom. Na žalost, realizacija je zakazala i plasman je takav kakav jeste.

U8 - osma pozicija

Ekipa U8 je tokom celog turnira odigrala u nekom grču, sa nedovoljno klizanja, i realno je na ovim najmlađim hokejašima taj nedostatak treninga na ledu ostavio i najveći uticaj, jer nisu mogli da se snađu od početka i prikažu sav svoj talenat i znanje, kao na brojnim turnirima tokom sezone.

Održan završni turnir hokejaških takmičenja - "Šile 2015"

U konačnom poretku su zauzeli 8. mesto i ostaje veliki žal za ispuštenim pobedama u utakmicama sa NS Starsom, Partizanom, Zagrebom i Beostarom jer se naročito u tim utakmicama osetila potreba "za onim malo" što treba da se utakmica prelomi u svoju korist.

Girls Serbia - deseta pozicija

Ekipa GIRLS SERBIA je bila apsolutni hit i osveženje ovogodišnjeg turnira ŠILE 2015 koji važi za jedan od najvećih i najjačih u regionu. Sve ove devojčice su na neki način po prvi put "izašle iz senke" svojih dojučerašnjih saigrača (dečaka) i sada su samostalno morale da se izbore sa svim elementima igre, jer su one bile te koje su morale da preuzmu kompletnu odgovornost i realizaciju na sebe.

Održan završni turnir hokejaških takmičenja - "Šile 2015"

U početku pomalo "zbunjene i izgubljene" tokom turnira su se sve više i više oslobodile, da bi na kraju ostvarile sasvim zadovoljavajuće rezultate uz veoma kvalitetnu igru, u utakmicama koje su mogle da se završe i nerešenim rezultatima, kao i pobedama devojčica. Na kraju, u konačnom plasmanu, 10. mesto što je lep početak ovog novog poglavlja srpskog hokeja.

Održan završni turnir hokejaških takmičenja - "Šile 2015"

Na kraju treba dodati da su apsolutno sva deca iz HK "Spartak" koja su nastupila u 3 različite ekipe pružila svoj maksimum, kao i neverovatnu energiju, borbenost, trud i zalaganje, jer su u svim utakmicama dali 100% sebe, uz fenomenalnu i fanatičnu borbenost, koja je bila na vrhunskom nivou.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2975
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.