Komentara: 0
Pregleda: 2131

Održan "VII Sarićev vikend"

22.06.2015. u 15:11h
Izvor: RTV City
Sportski aerodrom "Ivan Sarić" na Bikovu proteklog vikenda bio je mesto održavanja tradicionalne manifestacije „VII Sarićev vikend“ u organizaciji Aero kluba „Ivan Sarić“.
Održan "VII Sarićev vikend"

Program je otvoren u subotu u prepodnevnim satima, takmičenjem u tehničkim disciplinama za najmlađe koji su svoje znanje prikazali u disciplini puštanje zmaja, bacanje jedrilice, lansiranja raketa i povlačenje ultralagane jedrilice konopcem.

U nedelju program je nastavljen izložbom dečijih likovnih radova na temu avijatičarstva, a svoje znanje prikazali su i sportski modelari demonstracijom letenja svojih modela. Posetioci su imali prilike da razgledaju avion, jedrilicu i zmajeve, a celu manifestaciju upotpunili su padobranci i paraglajderi koji su predstavili svoju opremu i prikazali svoje veštine pod plavim nebom.

Održan "VII Sarićev vikend"

U sklopu manifestacije, takođe na aerodromu održano je i tradicionalno takmičenje u spremanju kotlića pod nazivom „IV Sarićev kotlić“. Po izuzetno lepom vremenu na aerodromu boravilo je veliki broj najmlađih sugrađana, koji su svu svoju pažnju uglavnom usmerili na malu Cesnu u koju su mogli da uđu i na licu mesta vide kokpit i barem na trenutak da se osete pravim pilotima.

Održan "VII Sarićev vikend"

Izložba radova i uručenje diploma likovnog  i tehničkog konkursa

Na temu likovnog konkursa je pristiglo 162 rada iz desetak osnovnih škola i likovnih radionica sa teritorije grada Subotice: Đuro Salaj, Jovan Jovanović Zmaj, Sečenji Ištvan, Miloš Crnjanski, Ivan Milutinović, Jovan Mikić i Ivan Goran Kovačić, zatim iz prigradskih mesta Osnovne škole Petefi Šandor iz Hajdukova i Miroslav Antić sa Palića, ali i dva iz Beograda i Knjaževca.

Održan "VII Sarićev vikend"

Tradicionalnom svečanošću uručene su diplome najbolje ocenjenim likovnim i tehničkim radovima.

Teme ovogodišnjeg likovnog konkursa su bile "Sarićev avion"’, "Sarić nad Suboticom", "Iz oka ptice"’ i "Moj vazduhoplovni sport". Žiri aerokluba u sastavu predsednica Nevena Grković Bukvić – vajarka, Mina Rakić – slikarka i Vanja Subotić – slikarka nije imao lak zadatak jer je i ove godine bilo mnogo radova koji su bili izuzetno kvalitetni i kreativni.

Održan "VII Sarićev vikend"

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2131

Povezana vest

Povezane teme

aeroklub ivan sarić

sarićev vikend

sarićev kotlić

likovni konkurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.