Komentara: 6
Pregleda: 2289
Foto

Održan veliki skup italijanskih i subotičkih privrednika

14.10.2021. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Subotička Gradska kuća danas je ugostila veliki broj privrednika iz Italije i našeg grada, koji su učestvovali na prezentaciji "Sistema Italia", uloge i instrumenata podrške kompanijama.
Održan veliki skup italijanskih i subotičkih privrednika

Pre skupa rukovodstvo našeg grada, predvođeno gradonačelnikom Stevanom Bakićem, sastalo se sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom.

- Karlo Lo Kašo predstavio je važnost italijanske privrede i njenu prisutnost na tržištu Srbije, njihovo liderstvo po svim podacima. S naše strane, mi smo izložili projekte koje smo do sada imali sa italijanskim privrednicima i želju našu za još jačom saradnjom - rekao je posle sastanka gradonačelnik Stevan Bakić, podsećajući da je 2014. godine u Privrednoj zoni "Mali Bajmok" otvoren pogon kompanije "Gordon", koja posluje u okviru "Kalcedonije". - U najvećoj kriznoj godini pandemije kovida-19, prošle godine, privredna saradnja između privrednika Italije i Regionalne privredne komore Subotice bila je veća za 12 odsto u odnosu na 2019. godinu. Od januara do avgusta je dostignuto blizu 135 miliona dolara privredne razmene, što je za 93 odsto više nego za isti period 2020. godine. Ovaj  skup ima za zadatak da dodatno ojača privrednu saradnju Italije i Grada Subotice.

Održan veliki skup italijanskih i subotičkih privrednikaAmbasador Italije Karlo Lo Kašo izrazio je zadovoljstvo što prisutvuje skupu na kome se po prvi put prikazuje kompletni italijanski institucionalni sistem, sa svim svojim komponentama, i to sa namerom da se podele razvojne mogućnosti već odlične saradnje.

- Srbija je tržište u koje je Italija verovala i pokušala da ostvari ulaganja više od svih drugih. Subotica je grad u koji dolaze razne investicije, na obostrano zadovoljstvo. Italija je drugi najveći trgovinski parter Srbije sa razmenom koja je za prvih osam meseci porasla za rekordnih 27 odsto i iznosi više od 2,6 milijardi evra - istakao je Lo Kašo. - Nadamo se da ćemo uspeti da nastavimo ovaj izuzetno pozitivan trend i dostići rekord iz 2018. godine sa 4 milijarde u razmenama. Subotica je bila prirodan izbor, jer u njoj radi 10 italijanskih kompanija koje zapošljavaju više od 1.600 zaposlenih. U Vojvodini imamo 120 preduzeća. Želimo da produbimo dijalog sa kompanijama i verujem da će biti veoma koristan susret.

Održan veliki skup italijanskih i subotičkih privrednikaSastanku su prisutvovali predstavnici agencije ITA, Komore italijansko-srpskih privrednika i Konfindustrije Srbija.

Izvor: Subotica.com
Prijem za ambasadora Italije Prijem za ambasadora Italije Prijem za ambasadora Italije Prijem za ambasadora Italije Prijem za ambasadora Italije Prijem za ambasadora Italije Prijem za ambasadora Italije Prijem za ambasadora Italije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2289
Povezane teme

ambasador italije

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.