Komentara: 2
Pregleda: 4729

Održan Vašar polovnih udžbenika

14.06.2016. u 17:35h
Izvor: TV Subotica
Osnovna škola „Kizur Ištvan“, danas je okupila školarce na Vašaru polovnih udžbenika, na kom su mogli da kupe, prodaju ali i da razmene korišćene udžbenike, radne sveske i lektiru na srpskom i na mađarskom jeziku i uz značajnu uštedu se pripreme za novu školsku godinu.
Održan Vašar polovnih udžbenika

Ideja o organizovanju Vašara polovnih udžbenika rodila se pre pet godina i potekla je od bivše učenice, za vreme dok je volontirala u školskoj biblioteci.

Prvi Vašar je bio skroman, ali je iz godine u godinu sve masovniji, pa osim dece iz ove, okuplja i đake iz drugih subotičkih osnovnih škola, kao i njihove roditelje. Održava se dva puta godišnje, poslednjeg dana školske godine, i prve subote u septembru.

Za komplet novih udžbenika, zavisno od razreda, treba izdvojiti između 6.000 i 15.000 dinara. Na Vašaru, polovni udžbenici su mogli da se pazare za 150 do 350 dinara, što znači da je za ceo komplet trebalo platiti najviše oko 3000 dinara, odnosno, bilo je moguće ostvariti uštedu i do 12.000 dinara.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4729

Povezana vest

Povezane teme

vašar polovnih udžbenika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.