Komentara: 6
Pregleda: 2587

Održan trening za mlade: "Ja, na vlasti"

07.04.2014. u 12:48h
Izvor: Subotica.rs
Udruženje „Kult”, u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Subotice, od 4. do 6. aprila 2014. godine, u prostorijama Saveza strukovnih udruženja, u Ulici Matije Korvina 9, organizovalo je trening pod nazivom „Ja, na vlasti”.
Održan trening za mlade: "Ja, na vlasti"

Reč je o treningu o političkom sistemu, sa naglaskom na izborni proces, namenjenom osobama od 16 do 30 godina. Treningu „Ja, na vlasti” u subotu su prisustvovali gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac.

Cilj projekta je da mladi tokom tri dana treninga kritički sagledaju preizborne kampanje, steknu razumevanje političkih procesa u našoj zemlji i preispitaju poruke i stavove koji se nalaze u dominantnom medijskom sistemu.

Koordinatorka projekta Tatjana Ljubić, iz Udruženja Kult Subotica, kaže da će tokom tri dana treninga 25 mladih iz Subotice kroz veoma zanimljivu, interaktivnu igru simulacije proći kroz preuzimanje uloga političkih stranaka, lobista i medija.

- Napravili smo izbornu kampanju, organizovaće se televizijska emisija tokom koje će lideri stranaka predstaviti svoje glavne ideje, održaće se glasanje i formiranje koalicije, a trening sutra završavamo govorom premijera, istakla je Tatjana Ljubić.

Za ovakav pristup edukaciji, dodala je, odlučeno je kako bi se mladi, preuzimajući uloge, što više poistovetili sa političarima, lobistima i medijima i na taj način bolje razumeli kako funkcioniše politički sistem, posebno deo koji se tiče izbora.

- Imali smo jako veliku sreću tokom ovog treninga, a to je da su nam danas gostovali gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac. Oni su sa nama proveli više od sat vremena razgovarajući i odgovarajući na pitanja mladih koja su se uglavnom odnosila na funkcionisanje političkog sistema, predizborne kampanje, lobiranje i medije, naglasila je Tatjana Ljubić.

Ovaj projekat realizuje se i u saradnji sa Institutom za razvoj mladih Kult iz Sarajeva, a finansira ga Evropska komisija.

Izvor: Subotica.rs
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2587
Povezane teme
jene maglai kancelarija za mlade lokalna kancelarija za mlade
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.