Komentara: 1
Pregleda: 2725

Održan stručni skup zaposlenih u predškolskim ustanovama Vojvodine

21.03.2015. u 15:24h
Izvor: RTV Yueco
U objektu Predškolske ustanove “Naša radost” Sandra Marjanović juče je održan stručni susret pod nazivom "Dobra igračka". Stručni susreti “Dobra igračka" su mesto gde se okupljaju zaposleni predškolskih ustanova iz cele Vojvodine.
Održan stručni skup zaposlenih u predškolskim ustanovama Vojvodine

Po definiciji, dobra igračka treba da zadovolji pedagoške, zdravstveno-higijenske i estetske zahteve. Ovi zahtevi se u današnjem moru ponuđenih plastičnih i elektronskih igračaka čine gotovo neispunjivim.

Stručni susreti “Dobra igračka" su mesto gde se okupljaju zaposleni predškolskih ustanova iz cele Vojvodine. Njena prvobitna ideja je potreba da se promoviše kreativni rad vaspitača, sestara i sručnih saradnika, da se stvori prilika za razmenu ideja i iskustava i razviju standardi kvaliteta dobre savremene igračke. Iako se zove konkurs, manifestacija nije takmičarskog karaktera.

Na izložbi koja je upriličena 17 predškolskih ustanova predstavilo je 58 radova od  55 autora.Na manifestaciji "Dobra igračka", koja se održava već preko dvadeset godina u organizaciji PU "Naša radost", danas su odabrane najbolje realizovane ideje o igračkama i didaktičkim sredstvima.

Manifestacija "Dobra igračka" okuplja predškolske radnike Vojvodine oko najvažnije stvari na svetu, dečje igre i igračke. Centar interesovanja nisu bilo kakve ni bilo koje, niti gotove industrijske igračke, nego igračke koje za decu u vrtićima izrađuju za njih i zajedno sa njima njihovi vaspitači, medicinske setre i stručni saradnici. To je završna manifestacija na kojoj se prispeli radovi predstavljaju kroz izložbu igračaka, izveštaj stručnog žirija i film koji prikazuje igračke u funkciji, kroz igru dece koja čine dečji žiri. Ova manifestacija postoji više od dvadeset godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2725
Povezane teme

Naša Radost Subotica

predškolske ustanove

skup predškolskih radnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.