Komentara: 1
Pregleda: 2537

Održan stručni skup: "Masovna procena vrednosti nepokretnosti“

12.04.2013. u 23:24h
Izvor: RTV City
U organizaciji Sektora za stručni i upravni nadzor Republičkog geodetskog zavoda, subotičke Službe za katastar nepokretnosti i Grada, danas je u Velikoj većnici Gradske kuće održan stručni skup na temu „Masovna procena vrednosti nepokretnosti-svrha i značaj za Republiku Srbiju i lokalnu samoupravu“.
Održan stručni skup: "Masovna procena vrednosti nepokretnosti“

Republički geodetski zavod osnovao je katastar nepokretnosti na teritoriji R. Srbije koji je podržan kreditom Svetske banke. Nakon završetka projekta biće određena vrednost svih nepokretnosti koje su upisane u katastar, kako bi država kao i fizička lica znali sa kojim vrednostima u nepokretnoj imovini raspolažu. Kako je rečeno, biće procenjene sve vrste nepokretnosti, a pod prefiksom masovna podrazumeva se procena vrednosti objekata po određenim metodama  I u skladu sa potrebama po kojima se procena vrši.

“Podrazumevaju se svi objekti počev od zemljišta do stambenih objekata.  S obzirom da se pola miliona transakcija odvijalo vezano za zemljišta i da ono postaje vrlo atraktivno, krenuli smo sa analizom I obradom podataka za poljoprivredno, građevinsko i šumsko zemljište.” – rekla je mr  Stanka Branković  iz Republičkog geodetskog zavoda.

U prethodne 4 godine Republički geodetski zavod radi na ispitivanju tržišta sa ciljem uspostavljanja vrednosti nepokretnosti upisanih u katastar. Kao razlog održavanja skupa  baš u Subotici navodi se  veliki broj transakcija u period od 2007 do 2011 godine.

"Našim prisustvom na današnjem skupu kao i prezentacijom onoga šta je na teritoriji opštine Subotica, možemo smatrati da je započeta implementacija. Ovo je sistem čiji će postupci i metode procene važiti  na celoj teritoriji R. Srbije.” - objašnjava Branković i dodaje da se ovakvi sistemi stvaraju u periodu od četiri do šest godina.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2537
Povezane teme

velika većnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.