Komentara: 31
Pregleda: 4424
Foto

Održan skup "Vojvodino, deca ti se rađala"

09.11.2018. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće danas je održan skup o merama pronatalitetne politike u našem gradu, ali i u celoj Vojvodini. Tribina pod nazivom „Vojvodino, deca ti se rađala“ okupila je brojne učesnike koji su predstavili sve ono što je potrebno da prirodni priraštaj bude pozitivan.
Održan skup "Vojvodino, deca ti se rađala"

Po rečima Predraga Vuletića, pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, samo u ovoj godini iz budžeta pokrajine izvojeno je 727 miliona dinara, a po svemu sudeći tako će biti u iduće godine.

- Pored starih mera – subvencija za treće dete i vantelesnu oplodnju, Pokrajina uvodi i nove a to su konkurs za unapređenje stambenog pitanja porodicama u kojima se rodi treće i četvrto dete, a od 1. januara 2019. godine i pomoć nezaposlenim majkama – najavio je Vuletić. - Izdvajamo 15 hiljada dinara za svaku nezaposlenu majku a ostvari se kao majka treći ili četvrti put.

Održan skup "Vojvodino, deca ti se rađala"

Ove godine u Subotici se rodilo oko 90 beba više nego ranijih godina, što po mišljenju Jasmine Stevanović, sekretarke sekretarijata za društvenu delatnost, ohrabruje ali i obavezuje.

- U budžetu je izdvojeno 1.8 odsto više za oblast socijalne zaštite i mere socijalne politike, što je i obaveza, budući da je Subotica jedan od retkih gradova sa pozitivnim prirodnim priraštajem - istakla je Jasmina Stevanović. - Spremni smo uvek da idemo korak napred i unapredimo nivo usluga na teritoriji grada koje su u sklopu mera populacione politike.

Trbinu „Vojvodino, deca ti se rađala“ organizovalo je Udruženje „Korak sigurnosti“ kako bi se popularizovale sve pronatalitetne mere.

Izvor: Subotica.com
Tribina na temu promovisanja mera populacione politike Tribina na temu promovisanja mera populacione politike Tribina na temu promovisanja mera populacione politike Tribina na temu promovisanja mera populacione politike Tribina na temu promovisanja mera populacione politike Tribina na temu promovisanja mera populacione politike Tribina na temu promovisanja mera populacione politike Tribina na temu promovisanja mera populacione politike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 4424
Povezane teme

jasmina stevanović

predrag vuletić

natalitet

populaciona politika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.