Komentara: 9
Pregleda: 7882

Održan skup privrednika u Subotici

02.10.2015. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
U hotelu "Galleria" danas je održan kongres "Euro Biznis Kluba Beograd", koji je okupio brojne predstavnike malih i srednjih preduzeća iz naše zemlje, ali i Italije, Mađarske i Austrije.
Održan skup privrednika u Subotici

Ideja kongresa je da se ostvare novi kontakti i da zajedničkim idejama preduzeća ostvare što bolji uspeh u Evropi.

Kongres je otvorio Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ističući da država i privreda moraju biti stalni i dobri partneri.

- Nema većeg patriotizma danas u Srbiji od otvaranja novih radnih mesta, a ljudi koji su se okupili na ovom kongresu zapošljavaju na hiljade radnika – istakao je Ivanišević. - U razgovoru sa njima videćemo kako država može da im pomogne, kako da postanemo još bolji partneri. Nema velikih i malih preduzeća, i ono koje ima jednog zaposlenog za nas je značajno, jer je obezbeđena jedna porodica, i uradićemo sve da u Srbiji bude što više preduzeća. Ministarstvo će pomoći povezivanje sa evropskim fondovima, jer naša preduzeća vrlo često imaju problem u prezentaciji svojih proizvoda i komunikaciji sa inostranim partnerima. Putem ambasada i međunarodnih organizacija pomoći ćemo da srpska privreda bude što bolje prikazana u svetu.

„Euro Biznis Klub Beograd“ okuplja oko dve stotine članova, malih, srednjih i velikih preduzeća, koji zapošljavaju od pet do tri hiljade ljudi.

- Cilj je da svojim kontaktima omogućimo boljitak privrede u Srbiji i da sa ministarstvima pomognemo da brže i lakše dođu do novca iz pristupnih fondova – objašnjava Igor Karadarević, predsednik „Euro Biznis Kluba“. - Ovo je deseti radni kongres i posvećen je umrežavanju i najvećem turističkom potencijalu u Srbiji „Europolisu“, koji će biti izgrađen na Fruškoj gori na teritoriji opštine Beočin.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 7882
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.