Komentara: 9
Pregleda: 8371

Održan skup privrednika u Subotici

02.10.2015. u 16:21h
Izvor: Subotica.com
U hotelu "Galleria" danas je održan kongres "Euro Biznis Kluba Beograd", koji je okupio brojne predstavnike malih i srednjih preduzeća iz naše zemlje, ali i Italije, Mađarske i Austrije.
Održan skup privrednika u Subotici

Ideja kongresa je da se ostvare novi kontakti i da zajedničkim idejama preduzeća ostvare što bolji uspeh u Evropi.

Kongres je otvorio Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ističući da država i privreda moraju biti stalni i dobri partneri.

Održan skup privrednika u Subotici

- Nema većeg patriotizma danas u Srbiji od otvaranja novih radnih mesta, a ljudi koji su se okupili na ovom kongresu zapošljavaju na hiljade radnika – istakao je Ivanišević. - U razgovoru sa njima videćemo kako država može da im pomogne, kako da postanemo još bolji partneri. Nema velikih i malih preduzeća, i ono koje ima jednog zaposlenog za nas je značajno, jer je obezbeđena jedna porodica, i uradićemo sve da u Srbiji bude što više preduzeća. Ministarstvo će pomoći povezivanje sa evropskim fondovima, jer naša preduzeća vrlo često imaju problem u prezentaciji svojih proizvoda i komunikaciji sa inostranim partnerima. Putem ambasada i međunarodnih organizacija pomoći ćemo da srpska privreda bude što bolje prikazana u svetu.

„Euro Biznis Klub Beograd“ okuplja oko dve stotine članova, malih, srednjih i velikih preduzeća, koji zapošljavaju od pet do tri hiljade ljudi.

- Cilj je da svojim kontaktima omogućimo boljitak privrede u Srbiji i da sa ministarstvima pomognemo da brže i lakše dođu do novca iz pristupnih fondova – objašnjava Igor Karadarević, predsednik „Euro Biznis Kluba“. - Ovo je deseti radni kongres i posvećen je umrežavanju i najvećem turističkom potencijalu u Srbiji „Europolisu“, koji će biti izgrađen na Fruškoj gori na teritoriji opštine Beočin.

Izvor: Subotica.com
Kongres "Euro Biznis Kluba Beograd" Kongres "Euro Biznis Kluba Beograd" Kongres "Euro Biznis Kluba Beograd" Kongres "Euro Biznis Kluba Beograd" Kongres "Euro Biznis Kluba Beograd" Kongres "Euro Biznis Kluba Beograd" Kongres "Euro Biznis Kluba Beograd" Kongres "Euro Biznis Kluba Beograd"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 8371
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.