Komentara: 3
Pregleda: 3579

Održan skup mađarskih i srpskih privrednika i delatnika u turizmu

20.01.2020. u 13:52h
Izvor: Subotica.com
Na Paliću je održana prva međunarodna konferencija u turizmu, u organizaciji Srednjeevropske mreže za razvoj privrede (CED), osnovane od strane Ministarstva spoljne trgovine Republike Mađarske, koja ima za cilj povezivanje poslovnih partnera između Mađarske i Srbije, odnosno da se unapredi već sada dobra privredna saradnja.
Održan skup mađarskih i srpskih privrednika i delatnika u turizmu

Po rečima Ištvana Doba, prvog čoveka Kancelarije CED, skup na Paliću nije klasična turistička konferencija, ne nude se konkretni aranžmani, već je cilj povezivanje delatnika u turizmu iz ove dve države, ali i da se iskoriste uspešne prakse naših severnih suseda, među kojima su svakako razvoj banjskih kapaciteta i velnes sadržaja, ali i izgradnje smeštajnih objekata prilagođenih turističkoj infrastrukturi i potrebama turista.

- U Mađarskoj je banjski turizam jako razvijen i donosi veliki prihod koji doprinosi podizanju nivoa bruto nacionalnog proizvoda, on je u Mađarskoj danas dvocifren, a s obzirom da je i strategija Srbije da unapredi turističke kapacitete kako u Vojvodini, tako i u celoj Srbiji, ova iskustva mađarskih privrednika mogu biti od velike koristi - kaže Dobo.

Učešće na konferenciji potvrdilo je 114 privrednika i delatnika iz oblasti turizma i ugostiteljstva, što je po rečima organizatora dobar odziv. Među učesnicima našao se i Laslo Tandari iz Kanjiže, vlasnik etno salaša u Martonošu, koji se bavi turizmom poslednjih 10 godina, prevashodno kroz organizaciju svadbenih proslava, a kako kaže, njihove ugostiteljske i smeštajne kapacitete koriste gosti iz celog sveta. Ovu konferenciju vidi kao dobru priliku da ostvari kontakte sa drugim privrednicima i ugostiteljima, kako bi unapredio poslovanje i ponudu svog poslovnog projekta.

Među govornicima na predavanjima bilo je i predstavnika nekoliko mađarskih firmi, koje imaju pozamašno iskustvo u građenju velnes sadržaja. Učesnici na konferenciji sa privrednicima bili su i iz preduzeća "Park Palić", koje vodi organizaciju izgradnje akva-parka u okviru Muškog stranda na Paliću.

- Za nas je ovo značajan skup jer na jednom mestu imamo sve aktere turizma, ne samo iz Srbije nego iz susedne Mađarske, što je nama posebno drago jer mi, kao neko ko upravlja razvojem turizma na Paliću, zaista možemo puno da naučimo. Veoma nam je drago i ovo je jasan signal da mađarski investitori imaju želje i volje za deljenje iskustva, ali i da prepoznaju Palić kao pogodno mesto za dalje investiranje - ističe Ljubica Bertović, rukovodilac sektora za investicije, održavanje i razvoj preduzeća "Park Palić". - Palić se u turističkom kontekstu izdvaja po realizaciji projekta izgradnje velnes i spa centra, čime očekujemo da ćemo proširiti našu turističku ponudu i animirati posetioce Palića da ostanu duže od dve noći.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3579
Povezane teme

Park Palić

Turizam Subotica

banjski turizam

turizam palić

akva park

spa centar palić

palić akva park

aqua park palic

akvapark

turizam na paliću

turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.