Komentara: 0
Pregleda: 2719

Održan seminar na temu novog Zakona o javnim nabavkama

23.05.2018. u 16:15h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Instituta za ekonomiju i pravo u Maloj gostioni na Paliću održan je seminar na kom je glavna tema bio predlog novog Zakona o javnim nabavkama. Seminar je otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković.
Održan seminar na temu novog Zakona o javnim nabavkama

Savetovanje je održano sa ciljem da se  učesnici, naručioci u postupku javnih nabavki, upoznaju sa nezvaničnom verzijom i novim idejama koje bi trebalo da se nađu u novom Zakonu o javnim nabavkama. Glavna novina u nezvaničnoj verziji predloga novog Zakona o javnim nabavkama odnosi se prema rečima  Izvršnog direktora Instituta za ekonomiju i pravo, Miloša Kneževića, na ukidanje ekonomski napovoljnije ponude kao kriterijuma za odlučivanje.

- Ideja je  da za novac koji imamo kao budžetski korisnici nabavimo  najkvalitetnije što možemo, a ne samo najjeftinije i nekvalitetne stvari. Drugi deo Zakona je usklađivanje sa pravilima Evropske unije i to je ono o čemu ćemo govoriti - rekao je Knežević.

Da kriterijum najniže novčane ponude ne sme biti favorizovan u odnosu na kriterijum kvaliteta poručio je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, koji je rekao da bi donji prag javne nabavke trebalo ukinuti ili ga  znatno povećati na nivo Evropske unije iz razloga što komplikovan postupak javne nabavke koči brzi rast privrede.

- Pod javne nabavke ne potpada sve ispod 300 hiljada evra. Ulazimo u poziciju da možemo bez komplikovanog postupka javne nabavke da sprovedemo male administrativne nabavke kao što su reprezentacija i slične stvari što dosta usložnjava  postupke i procedure ako imate u vidu da se jedan budžet mora utrošiti za jednu godinu. On pre svega mora da se pripremi, prođe proceduru usvajanja na Skupštini, rebalanse i onda vidite koliko javne nabavke koče jedan brz i ekspanzivan rast privrede i efikasan rad državne uprave - istakao je Đoković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2719
Povezane teme

javne nabavke subotica

javna nabavka

tender

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.