• Pregleda: 1860

Održan sastanak povodom realizacije projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš"

Održan sastanak povodom realizacije projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš"

U Plavoj sali Gradske kuće održan je sastanak upriličen povodom realizacije projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš". Sastanku su prisustvovali nadležni iz "KfW" banke, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i gradski menadžer Zagorka Panić sa saradnicima, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Đerđ Šugar i Marta Dobo, direktor JP „Palić-Ludaš“.

Tokom srdačnog susreta  razgovaralo se o mogućnostima dodatnog finansiranja za unapređenje rada Uređaja za prečišćavanje otpadnih voda u Subotici, a definisano je i da subotička lokalna samouprava i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u narednom periodu stvore preduslove kako bi se pristupilo zaključivanju sporazuma o dodeli dodatnih sredstva za poboljšanje kvaliteta rada prečistača.

Cilj projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš“, za koji je obezbeđena bespovratna donacija Vlade Republike Nemačke, jeste poboljšanje kvaliteta vode Palićkog i Ludaškog jezera, kao preduslova za stavaranje boljih uslova za očuvanje biološke raznovrsnosti i stvaranje potencijala za razvoj turizma ovog područja.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

9
You Odgovori
Ako nista drugo, barem zatvorite onaj kanal iza vitoroga...ipak je 21vek!!! Uzasno smrdi, a nalazi se na 50m od parka prozivka!!
city woman Odgovori
Odlično! Razgovaralo se. I...? To je vest?
Gde je suština?
ffilozoff Odgovori
Odakle se sutra krece za NS ? Nosim bocu rakije,a meni obezbedite sendvic i besplatan put....u povratku dvolitarku piva...Hvala,deracu se ...
Linda Odgovori
Svaka čast gradonačelniku na ovako sjajnoj ideji!
AlwaysUltra Odgovori
Stvoriti preduslove za dodelu dodatnih sredstava za lazno krpljenje onog krsa od precistaca. Vec se vidi da tu nema n od namere da se bilo sta poboljsa , nego da se nastavi neverending story , a jezero je ionako odavno otpisano ...
Upitnik Odgovori
Da li postoji ijedna banka kojoj bi se moglo verovati?
Iskren Odgovori
AlwaysUltra hajde objasni nam zasto je precistac krs, sta nije dobro
Trovach
Ima na YT emisija o sanaciji palickog jezera 70-ih. Precistac je projektovan za duplo veci grad jer se mislilo da ce Subotica jednog dana imati 200 000 stanovnika. Nazalost, precistac nije u stanju da kvalitetno preradi otpadne vode ni sa 50% kapaciteta.
anonym Odgovori
aham,
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.