Komentara: 9
Pregleda: 2599

Održan sastanak povodom realizacije projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš"

10.04.2019. u 18:00h
Izvor: subotica.rs
Održan sastanak povodom realizacije projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš"

U Plavoj sali Gradske kuće održan je sastanak upriličen povodom realizacije projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš". Sastanku su prisustvovali nadležni iz "KfW" banke, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i gradski menadžer Zagorka Panić sa saradnicima, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Đerđ Šugar i Marta Dobo, direktor JP „Palić-Ludaš“.

Tokom srdačnog susreta  razgovaralo se o mogućnostima dodatnog finansiranja za unapređenje rada Uređaja za prečišćavanje otpadnih voda u Subotici, a definisano je i da subotička lokalna samouprava i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u narednom periodu stvore preduslove kako bi se pristupilo zaključivanju sporazuma o dodeli dodatnih sredstva za poboljšanje kvaliteta rada prečistača.

Cilj projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš“, za koji je obezbeđena bespovratna donacija Vlade Republike Nemačke, jeste poboljšanje kvaliteta vode Palićkog i Ludaškog jezera, kao preduslova za stavaranje boljih uslova za očuvanje biološke raznovrsnosti i stvaranje potencijala za razvoj turizma ovog područja.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 5 godina i 1 nedelju
Komentara: 9
Pregleda: 2599
Povezane teme

bogdan laban

zagorka panić

biodiverzitet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.