Komentara: 13
Pregleda: 6117

Održan Sajam zapošljavanja

22.03.2013. u 15:45h
Izvor: RTV Yueco
Prvi ovogodišnji sajam zapošljavanja održan je danas u holu Hotela „Galleria“. Slobodna radna mesta ponudio je 31 poslodavac. Interesovanja građana je bilo veliko, jer je sajam u prvih sat vremena posetilo više od 1500 lica.
Održan Sajam zapošljavanja

Pre samo mesec dana, Ana Berber završila je Ekonomski fakultet i odmah nakon sticanja diplome krenula je u potragu za poslom. Međutim, u pronalaženju posla do sada nije bila uspešna, iako je pokucala na vrata mnogih firmi.

Prema rečima direktora subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Zlatka Panića sajmovi pružaju najbolju priliku za susret poslodavaca i nezaposlenih. Poslodavci u jednom danu i na jednom mestu mogu obaviti intrvjue za posao sa više lica, kao i izvršiti promociju svoje firme, dok nezaposlena lica na jedan manje formalan način mogu stupiti u kontakt sa potencijalnim poslodavcima. Na Sajmu zapošljavanja, prvom u ovoj godini posetiocima je svoju ponudu radnih mesta ponudio 31 poslodavac.

U toku su i dva pokrajinska programa koja se odnose na novo i samozapošljavanje. Prema poslednjim podacima, na teritoriji Subotice nezaposleno 12 000 lica. Prema ranijem iskustvu, na sajmovima se popuni oko 20 odsto ponuđenih mesta.

Izvor: RTV Yueco
Sajam zapošljavanja Sajam zapošljavanja Sajam zapošljavanja Sajam zapošljavanja Sajam zapošljavanja Sajam zapošljavanja Sajam zapošljavanja Sajam zapošljavanja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 6117

Povezana vest

Povezane teme

sajam zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.