• Pregleda: 2679

Održan radni sastanak sa predstavnicima firme "Zorkakop"

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i članovi Radne grupe obrazovane sa zadatkom da sagleda uslove ponude „Zorkakop“ d.o.o. sa Palića za otkup građevinskog zemljišta upisanog u list nepokretnosti KO „Stari grad“, u ukupnoj površini od 30 hektara 42 ara i 67 kvadratnih metara, danas su, u Zelenoj sali Gradske kuće, razgovarali sa direktorom „Zorkakopa“ Srđanom Zekovićem i punomoćnikom ove firme, advokatom Goranom Čabarkapom.
Održan radni sastanak sa predstavnicima firme "Zorkakop"

Sagovornici su se saglasili da su ponuđeni uslovi korektni i da se, ukoliko grad Subotica bude zainteresovan za otkup ovog zemljišta na kome se nalaze i trafostanica snage 3,5 megavata, tri bunara na dubini od 180 metara i industrijski kolosek, transparentno i u normalnoj pravnoj proceduri taj postupak sprovede.

Na sastanku je dogovoreno da se, najpre, angažuje sudski veštak koji će izvršiti procenu tržišne vrednosti ove nepokretnosti, a potom organizuje i jedan zajednički obilazak predmetnog građevinskog zemljišta.

U Radnoj grupi, formiranoj na osnovu Rešenja gradonačelnika, pored gradonačelnika Maglaija su i Ana Lacković Fodor, sekretar Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave, Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede i Smiljana Stević, izvršilac za poslove Kabineta gradonačelnika i Gradskog veća.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

5
luka Odgovori
Pa nismo dugo morali čekati. Posle prodaje sinagoge i lavovske borbe za " crkvenu zemlju" , bez obzira što će zbog te odluke vrlo verovatno grad ostati bez ijednog jedinog dinara od licitacije u narednih nekoliko godina ( cifra o kojoj se radi sa onih 700 ha zemlje koju je još geza poklonio crkvama iznosi cca 200.000.000 dinara godišnje od zakupa pa puta min. 3 god. na koliko se izdaje = 600.000.000 dinara. ) i to je novac koji se uplaćuje avansno tako da je 120 % siguran. Još jedan u nizu zahrđalih ekser se zabija u mozgove ovo malo normalnih stanovnika subotice što je još ostalo ovde. Ana Lacković, žena koja je više vremena provodila u kancelariji poznatog subotičkog vlasnika picerije nego na radnom mestu ( pitam se zašto) , nebojša daraboš (svaki komentar je suvišan) ljuben hristov ( šta reći o liku i delu ljubena) i jencika............drim tim za usr...i stvar i to sa PREDUMIŠLJAJEM. I interesantno NIKO ,ALI NIKO SE NE BUNI........ Pa jel vam to dedovina pa da krčmite bagro lopovska?????????????????? Onoga trenutka kada su srušili pozorište verovalo se da je to najjjjjveće zlo koje su mogli uraditi isti ovi samo u malo proširenom sastavu, ali nijeeeeeee, ne nikako. To što oni mogu, i po svemu sudeći hoće uraditi normalan i nadprosečno vidovit ljudski um ne može ni zamisliti.
Miki Odgovori
A sto ne kazete da se radi o prostoru nekadasnje Zorke?
Zorka Odgovori
Neki privatnici kupili fabriku Zorku iskoristi od zgrade sta mogu i onda zagadjeno zemljiste na kojoj ne bila Zorka, koje je neupotrebljivo treba da prodaju gradjanima Subotice? Za cega je potrebno gradjanima Subotice zagadjeno zemljiste Zorke i ako je bilo potrebno, Zorku je grad mogao kupiti i ranije. Ovo j cista preprodaja, vidljivo iz aviona.
Forest Gamp Odgovori
A gde je to zemljiste koji je upisan u listu nepokretnosti KO"Stari grad" ?? Pa tako je onomad
Kasa kupovao za bagatelu.Zar nije bilo jednom objavljeno da je to vec kupila Viktorija Logistik
ili je to bila samo sargarepa za sirotinju.
Komsija Odgovori
Sram te bilo Jene .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.