• Pregleda: 1384

Održan prvi "Travel MeetUp" u Subotici, predstavljena Afrika

U okviru prvog "Travel MeetUp"-a u Subotici, sugrađanima je u Kataloškoj sobi Gradske biblioteke, kroz iskustva, fotografije i predavanje strastvenog putnika Ivana Marjanovića, predstavljena daleka Afrika.
Foto: Instagram / Privatna arhiva
Održan prvi "Travel MeetUp" u Subotici, predstavljena Afrika

Psiholog, kompozitor, a pre svega ljubitelj putovanja, Ivan Marjanović, od malih nogu imao je san da istraži Afriku.

- Sve je krenulo još u periodu osnovne škole, dok smo sakupljali sličice za "Životinjsko carstvo" i dok smo gledali emisiju "Opstanak". Tada se probudila želja za obilaskom Afrike, u smislu istraživanja prirodnih lepota, međutim, vremenom se razvila i ljubav prema fotografiji. S ulaskom u svet dokumentarne fotografije, javila se i želja da obilazim plemena, da dokumentujem njihove obrede i običaje, njihovu svakodnevicu i kulturu - objasnio je Ivan. 

Davne 2008. godine, Ivan je prvi put kročio na afričko tlo, kada se u njemu budi još jača želja da istraži svaki deo ovog egzotičnog kontinenta. Od tada, obišao je sever, istok i jug, gde je beležio svakodnevicu, kulturu i život tamošnjih stanovnika, a svoja putešestvija pretočio je u izložbu fotografija, video zapise i zanimljivo predavanje.

- Kada sam birao šta ću da predstavim subotičkoj publici, morao sam dosta da suzim izbor i da prikažem svega nekoliko segmenata. Prvenstveno su to ljudi, pomoću kojih sam želeo da prikažem njihovu svakodnevicu i ono čime se bave, da se upozna njihov karakter, dok sam o detaljima govorio na predavanju - rekao je Ivan.

U potrazi za nekim novim pričama i pustolovinama, ovaj mladi putnik planira da se uskoro ponovo uputi ka neistraženim delovima Afrike, koje će, nada se, opet podeliti sa Subotičanima.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

3
Gondor Odgovori
Uzas, otisao da se slika s tom decicom kao da su deo scenografije za njegovu sliku ili turisticka atrakcija. Danas je izgleda cilj svega slika za Instagram ili Fejs.
Linus
@Gondor: Uvek ste vi koji nista niste ucinili za druge najglasniji. Projektujete, i to ocigledno.
Danijela Odgovori
Treba da te bude sramota takvog komentara. Da si došao na predavanje čuo bi šta je čovek sve uradio za tu decu a ne da baljezgaš o glupostima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.