Komentara: 23
Pregleda: 7620
Foto

Održan peti Subotički polumaraton

28.08.2022. u 21:04h
Izvor: Subotica.com
Subotica je danas bila srpska prestonica atletike. Više od 1.500 takmičara svih generacija iz Srbije i još 13 zemalja, učestvovalo je danas na 5. Subotičkom polumaratonu, koji su snage odmerili u trkama na pet, deset i 21 kilometar.
Održan peti Subotički polumaraton

Pobednik polumaratonske „Trke kroz istoriju“ , ove godine je Đuro Borbelj iz Atletskog kluba iz Apatina, koji je stazu dugu 21 kilometar istrčao za 1.14.33.  Među damama prva kroz cilj je prošla Nora Trklja Boca i to za 1.28.51.

- Prvi put učestvujem na Subotičkom polumaratonu, koji je opravdao sve ono što sam čuo o njemu, da je sjajna organizacija i da je zanimljiva staza. Bilo je jako toplo, nije bilo lako trčati ali sam zadovoljan postignutim rezultatom. Sigurno ću doći ponovo – kaže pobednik.

Održan peti Subotički polumaraton

Nora Trklja Boca je jedan od promotera Subotičkog polumaratona.

- Drhtala sam dok sam trčala, nije bilo lako, ali se osećam sjajno i trčati ovde je nestvarno, neuporedivo sa bilo kojim drugim gradom. Sjajno je organizovan, staza je najlepša i zaista je čast biti ovde – ističe Nora.

Održan peti Subotički polumaraton

Početak Subotičkog polumaratona, koji se održava u okviru proslave Dana grada, ozvaničio je gradonačelnik Stevan Bakić, poručivši da je ova, za grad značajna sportska manifestacija, postala druga najveća ulična trka u Srbiji, posle Beogradskog maratona.

- Na naše veliko zadovoljstvo na ovogodišnjem Subotičkom polumaratonu će, i pored onih za svet izuzetno teških i izazovnih vremena, učestvovati skoro tri puta više takmičara nego što je bilo prve godine godina.  Nastojanje organizatora i lokalne samouprave da se organizovanje ovog polumaratona uvrsti na mapu rekreativnog, atletskog i trkačkog sveta se u potpunosti se realizovala – poručio je gradonačelnik Bakić. - Subotički polumaraton čiji je slogan  „Trči kroz istoriju“ jasno pokazuje da je kombinacija sporta i secesije može da bude uspešna i zanimljiva. Verujem da će Subotički polumaraton  i ubuduće uspešno  promovisati zdrav način života i rekreativni sport i afirmisati kulturno nasleđe i arhitektonski potencijal  našeg grada.

Održan peti Subotički polumaraton

Uoči glavnih trka, više od 700 mališana trčalo je dečji maraton duž Korzoa.

Sportsku manifestaciju koja iz godine u godinu postaje sve ozbiljnija turistička atrakcija organizuje Sportsko udruženje "Horizont", a održava se u sklopu proslave Dana Subotice i bogatog kulturno-umetničkog i zabavnog programa.

Kako je izgledao današnji sportski dan u centru grada pogledajte kako smo to zabeležili kroz fotoreportažu, u preko 750 akcionih fotografija, a sve albume možete da pogledate u povezanom sadržaju u donjem delu stranice.

Održan peti Subotički polumaraton

Izvor: Subotica.com

5. Subotički polumaraton - otvaranje, zagrejavanje i trke

5. Subotički polumaraton - otvaranje, zagrejavanje i trke 5. Subotički polumaraton - otvaranje, zagrejavanje i trke 5. Subotički polumaraton - otvaranje, zagrejavanje i trke 5. Subotički polumaraton - otvaranje, zagrejavanje i trke 5. Subotički polumaraton - otvaranje, zagrejavanje i trke 5. Subotički polumaraton - otvaranje, zagrejavanje i trke 5. Subotički polumaraton - otvaranje, zagrejavanje i trke 5. Subotički polumaraton - otvaranje, zagrejavanje i trke
Pogledaj ostale fotografije

5. Subotički polumaraton - dečje trke, Active kids

5. Subotički polumaraton - dečje trke, Active kids 5. Subotički polumaraton - dečje trke, Active kids 5. Subotički polumaraton - dečje trke, Active kids 5. Subotički polumaraton - dečje trke, Active kids 5. Subotički polumaraton - dečje trke, Active kids 5. Subotički polumaraton - dečje trke, Active kids 5. Subotički polumaraton - dečje trke, Active kids 5. Subotički polumaraton - dečje trke, Active kids
Pogledaj ostale fotografije

5. Subotički polumaraton - trka kroz Štrosmajerovu ulicu

5. Subotički polumaraton - trka kroz Štrosmajerovu ulicu 5. Subotički polumaraton - trka kroz Štrosmajerovu ulicu 5. Subotički polumaraton - trka kroz Štrosmajerovu ulicu 5. Subotički polumaraton - trka kroz Štrosmajerovu ulicu 5. Subotički polumaraton - trka kroz Štrosmajerovu ulicu 5. Subotički polumaraton - trka kroz Štrosmajerovu ulicu 5. Subotički polumaraton - trka kroz Štrosmajerovu ulicu 5. Subotički polumaraton - trka kroz Štrosmajerovu ulicu
Pogledaj ostale fotografije

5. Subotički polumaraton - finišeri na ciljnoj rampi

5. Subotički polumaraton - finišeri na ciljnoj rampi 5. Subotički polumaraton - finišeri na ciljnoj rampi 5. Subotički polumaraton - finišeri na ciljnoj rampi 5. Subotički polumaraton - finišeri na ciljnoj rampi 5. Subotički polumaraton - finišeri na ciljnoj rampi 5. Subotički polumaraton - finišeri na ciljnoj rampi 5. Subotički polumaraton - finišeri na ciljnoj rampi 5. Subotički polumaraton - finišeri na ciljnoj rampi
Pogledaj ostale fotografije

5. Subotički polumaraton - pogled iz ptičje perspektive

5. Subotički polumaraton - pogled iz ptičje perspektive 5. Subotički polumaraton - pogled iz ptičje perspektive 5. Subotički polumaraton - pogled iz ptičje perspektive 5. Subotički polumaraton - pogled iz ptičje perspektive 5. Subotički polumaraton - pogled iz ptičje perspektive 5. Subotički polumaraton - pogled iz ptičje perspektive 5. Subotički polumaraton - pogled iz ptičje perspektive 5. Subotički polumaraton - pogled iz ptičje perspektive
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 7620
Povezane teme

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.