Komentara: 7
Pregleda: 2476
Foto

Održan parastos Nikoli Tesli

05.01.2021. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja Ličana "Lika", jutros je u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg održan parastos velikom srpskom naučniku, Nikoli Tesli, koji je preminuo 7. januara 1943. godine.
Održan parastos Nikoli Tesli

Skromno i u skladu sa epidemiološkim merama, Udruženje Ličana "Lika" je i ove godine održalo pomen našem naučniku koji je svojim dostignućima zadužio čovečanstvo, a kako je najavio Miloš Borjan, predsednik Udruženja, na proleće bi trebalo da dobije i svoju bistu na Vodicama.

- To je simboličan način na koji možemo da se zahvalimo čoveku kojeg ceni ceo svet, a naravno i mi - kažao je Borjan, dodajući da uz pomen na dan smrti, Udruženje već osam godina organizuje i Dane Nikole Tesle povodom njegovog rođenja. - Prošle godine smo radili minijaturno, koliko su uslovi dozvoljavali, a svake godine se okupi preko 1.000 učesnika iz oblasti sporta, kulture, rukotvorina, bude i inovatora, a na svakoj manifestaciji damo i donaciju. Uvek težimo ka tome da se ljudi okupe i da održimo jedan svečani čin prema čoveku koji nas je zadužio.

Održan parastos Nikoli TesliUz ove dve manifestacije, Udruženje svake godine u februaru organizuje i Ličko prelo, u novembru obeležavaju slavu, a krajem godine doniraju paketiće.

Izvor: Subotica.com
Parastos Nikoli Tesli Parastos Nikoli Tesli Parastos Nikoli Tesli Parastos Nikoli Tesli Parastos Nikoli Tesli Parastos Nikoli Tesli Parastos Nikoli Tesli Parastos Nikoli Tesli
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2476
Povezane teme

crkva vaznesenja gospodnjeg

udruženje ličana lika

parastos

nikola tesla

miloš borjan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.