Komentara: 58
Pregleda: 5237
Foto

Održan okrugli sto o migracijama mladih i nedostatku radne snage

17.12.2019. u 16:31h
Izvor: Subotica.com
Kako sprečiti sve veći odliv mladih ljudi, šta im ponuditi i šta činiti da ih zadržimo u našem gradu i našoj zemlji – bila je tema okruglog stola „Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu- migracija mladih“, koji je održan danas u prostorijama Otvorenog univerziteta.
Održan okrugli sto o migracijama mladih i nedostatku radne snage

Skup je organizovao Socijalno ekonomski savet Grada Subotice sa ciljem da se čuju ideje, ali i konkretni potezi koji se čine da bi se zaustavio odlazak mladih.

- Treba da pomognemo mladim ljudima da nađu odgovarajući posao, da tako dođu do zarade i da im kao društvo stvorimo uslove da mogu da funkcionišu, žive i rade i zasnuju porodice – objašnjava Ištvan Huđi, presedavajući Socijalno ekonomskog saveta. – Iako nemamo tačne podatke, statistika kaže da dosta ljudi odlazi iz našeg grada, a to se mora na neki način zaustaviti.  Bitno je i da čujemo šta mladi žele,  i time lokalna i pokrajinska vlast moraju da se ozbiljno bave.

Održan okrugli sto o migracijama mladih i nedostatku radne snage

Mladi pak tvrde da sve zavisi kako država misli da reaguje na ovaj problem, a po mišljenju novinara Stefana Aleksića ona  mora da ima mnogo proaktivnije stavove što se tiče tržišta rada.

- Ne treba da se držimo statistika jer kada one pokazuju porast zaposlenosti ne govore o kvalitetu radnog prava, da li je zaposlenje za stalno ili određeno vreme, kakvi su uslovi rada, postoji li mogućnost sindikalnog organizovanja... – ističe Aleksić.

Održan okrugli sto o migracijama mladih i nedostatku radne snage

Održan okrugli sto o migracijama mladih i nedostatku radne snage

Ulaganjem u infrastrukturu i privlačenjem stranih investicija Grad Subotica stvara mogućnost mladima da ostanu u našem gradu.

- Lokalna samourava se svakako nije tek danas upoznala sa ovim problemom, od koga ni naš grad ni cela Srbija nisu pošteđeni. Na nama je da ne samo privredni ambijent, već širi društveni ambijent, prilagodimo mladom čoveku da on Suboticu prepozna kao mesto za život i razvoj – poručuje Srđan Samardžić, član Gradskog veća za privredu – Sve što radimo i ulažemo je za dobrobit naših mladih sugrađana, Grad radi na stvaranju investicione klime, privrednog ambijenta, bogatijeg društvenog i kulturnog života i čini sve da se potrebe mladih prepoznaju i zadovolje.

Izvor: Subotica.com
Okrugli sto "Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu - migracija mladih" Okrugli sto "Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu - migracija mladih" Okrugli sto "Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu - migracija mladih" Okrugli sto "Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu - migracija mladih" Okrugli sto "Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu - migracija mladih" Okrugli sto "Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu - migracija mladih" Okrugli sto "Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu - migracija mladih" Okrugli sto "Odlazak i nedostatak radne snage u Subotici i regionu - migracija mladih"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 58
Pregleda: 5237
Povezane teme

ištvan huđi

migracije

srđan samardžić

radna snaga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.