Komentara: 17
Pregleda: 2949
Foto

Održan novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

24.12.2019. u 12:39h > 13:25
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održan tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih institucija i preduzeća.
Održan novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

Svečanost je bila prilika da rezimiraju rezultati rada gradske vlasti u proteklih godinu dana, kao da se najave planovi za godinu pred nama.

- I 2019. godina protekla je u znaku privlačenja domaćih i stranih investicija, otvaranju novih radnih mesta i oživljavanju i infrastrukturnom opremanju Palića, ali i našoj velikoj posvećenosti u realizaciji svojeremeno započetih kapitalnih projekata, kao što su izgradnja „Ipsilon“ kraka i rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban, ističući da će, zahvaljujući pomoći predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, projekat započet pre tri decenije do kraja ove nedelje biti realizovan. – U obilaznicu oko Subotice, dugu više od 24 kilometra, uloženo 2.855 milijarde dinara.  Gotovo je izvesno da će do kraja 2020. godine zgrada Narodnog pozorišta biti u funkciji, obezbeđena su sredstva za nastavak radova u kontinuitetu. Počel su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Palić, koji su deo projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš“, a kod Muškog štranda gradi se Akva park i velnes centar u koji će Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica zajedno uložiti više od milijardu dinara.

Gradonačelnik je podsetio da u Privrednoj zoni radi 6.500 ljudi, a izgradnju pogona počeo je Bojsen, koji će biti najveća investicija i koji će zaposliti čak 500 radnika

- Prioritet je bila i adaptacija školskih objekata i ulaganja u socijalnu zaštitu, sportsku infrastrukturu, a i u naredenoj godini Subotica će biti veliko gradilište. Akcenat će biti završetak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta, spa centra, obnova Zelene fontane, a čeka nas adaptacija Opšte bolnice u koju će biti uloženo 40 miliona evra – najavio je Laban.

Sumirajući godinu na izmaku, Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada istakao je pred glaskom vlašću bio težak i složen posao, ali da je usvajanjem budžeta pripremljena platforma za dalji rast Subotice.

- Pre četiri godine dobili smo priliku da brod na kome je 150 hiljada ljudi vodimo kroz sve puteve, tesnace... Danas možemo da sagledamo našu putanju i spokojno čitamo dnevnike učinka od 2016. godine do danas – poručio je Bunford – Radili smo odgovorno, savesno, zakonito i efikasno. Radili smo u interesu kompleksne zajednice. Svojim odlukama definisali smo aspekte života naših građana.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 2949
Povezane teme
bogdan laban svečani prijem tivadar bunford novogodišnji prijem
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.