Komentara: 17
Pregleda: 3490
Foto

Održan novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

24.12.2019. u 13:39h > 14:25
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održan tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih institucija i preduzeća.
Održan novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

Svečanost je bila prilika da rezimiraju rezultati rada gradske vlasti u proteklih godinu dana, kao da se najave planovi za godinu pred nama.

Održan novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

- I 2019. godina protekla je u znaku privlačenja domaćih i stranih investicija, otvaranju novih radnih mesta i oživljavanju i infrastrukturnom opremanju Palića, ali i našoj velikoj posvećenosti u realizaciji svojeremeno započetih kapitalnih projekata, kao što su izgradnja „Ipsilon“ kraka i rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban, ističući da će, zahvaljujući pomoći predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, projekat započet pre tri decenije do kraja ove nedelje biti realizovan. – U obilaznicu oko Subotice, dugu više od 24 kilometra, uloženo 2.855 milijarde dinara.  Gotovo je izvesno da će do kraja 2020. godine zgrada Narodnog pozorišta biti u funkciji, obezbeđena su sredstva za nastavak radova u kontinuitetu. Počel su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Palić, koji su deo projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš“, a kod Muškog štranda gradi se Akva park i velnes centar u koji će Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica zajedno uložiti više od milijardu dinara.

Gradonačelnik je podsetio da u Privrednoj zoni radi 6.500 ljudi, a izgradnju pogona počeo je Bojsen, koji će biti najveća investicija i koji će zaposliti čak 500 radnika

Održan novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

- Prioritet je bila i adaptacija školskih objekata i ulaganja u socijalnu zaštitu, sportsku infrastrukturu, a i u naredenoj godini Subotica će biti veliko gradilište. Akcenat će biti završetak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta, spa centra, obnova Zelene fontane, a čeka nas adaptacija Opšte bolnice u koju će biti uloženo 40 miliona evra – najavio je Laban.

Sumirajući godinu na izmaku, Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada istakao je pred glaskom vlašću bio težak i složen posao, ali da je usvajanjem budžeta pripremljena platforma za dalji rast Subotice.

Održan novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa

- Pre četiri godine dobili smo priliku da brod na kome je 150 hiljada ljudi vodimo kroz sve puteve, tesnace... Danas možemo da sagledamo našu putanju i spokojno čitamo dnevnike učinka od 2016. godine do danas – poručio je Bunford – Radili smo odgovorno, savesno, zakonito i efikasno. Radili smo u interesu kompleksne zajednice. Svojim odlukama definisali smo aspekte života naših građana.

Izvor: Subotica.com
Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa Novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 3490
Povezane teme

bogdan laban

svečani prijem

tivadar bunford

novogodišnji prijem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.