Komentara: 0
Pregleda: 2498
Foto

Održan dvodnevni kurs samoodbrane

31.03.2015. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
U sali subotičke gimnazije "Svetozar Marković" za vikend je održan besplatan dvodnevni kurs samoodbrane za decu, devojke i žene. Na kurs u Subotici prijavilo se 75 osoba, pretežno mlađeg uzrasta, od kojih je većina bila prisutna oba dana.
Održan dvodnevni kurs samoodbrane

U sportskoj sali subotičke gimnazije za dane vikenda održan je besplatan kurs samoodbrane na kojem je učestvovalo preko 50 zainteresovanih, pretežno mlađeg uzrasta, koji su uz majstore borilačkih veština uvežbavali tehničke poteze u slučaju napada i odbijanja istih u više različitih simuliranih situacija.

Kurs je pored Subotice održan i u Novom Sadu u prepodnevnom i popodnevnom terminu.

Cilj kursa je sticanje samopouzdanja i upoznavanje sa nekim osnovnim tehnikama odbrane u slučaju opasnih situacija kojima bi mlađa populacija, kao i žene i starije osobe  mogle biti izložene.

Održan dvodnevni kurs samoodbrane

Pored praktične primene borilačkih veština i tehnika samoodbrane u slučaju napada, kurs se sastojao i od osnovne teorijske edukacije o bezbednosnoj kulturi, komunikaciji u kritičnim momentima i načinima prepoznavanja seksualnog nasilja nad decom i ženama.

Pored upoznavanja sa tehnikama odbrane, učesnicima kursa instruktori su govorili o bezbednom konzumiranju pića na javnim mestima, bezbednom kretanju ulicom, načinima lakšeg zapažanja prikrivenog lica u mračnim prostorima, način upotrebe spreja za samoodbranu i drugih priručnih sredstava.

Održan dvodnevni kurs samoodbrane

Od tehnika odbrane polaznici kursa su uvežbavali odbranu od direktnog udarca rukom, napada nožem i pištoljem,  izbegavanje uboda i sečenja nožem, kao i razne tehnike odbrane od davljenja i pokušaja silovanja.

Kurs je sa saradnicima održao Predrag Lazarević, predsednik Ninjutsu Saveza Crne Gore, koji je dvadeset godina radio kao pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i iza kojeg je ogromno iskustvo koje je pored civilnog stanovništva, prenosio i na brojne pripadnike specijalnih snaga u državama u okruženju.

Održan dvodnevni kurs samoodbrane

- "Najvažnija stvar je da pruže otpor, odnosno da nauče način kako da pruže otpor. U današnje vreme u kojem živimo, svesni smo situacije na ulici,d aje mnogo kriminalaca na ulici, da devojke ni deca uopšte nisu bezbedni." - izjavio je Lazarević

Dvodnevni kurs je organizovao Igor Jurić, otac tragično preminule Tijane, sa saradnicima koji su uključeni u projekat promovisanja potrebe za usvajanje "Tijaninog zakona" i sajta tijana.rs

Održan dvodnevni kurs samoodbrane

Izvor: Subotica.com
Kurs samoodbrane Kurs samoodbrane Kurs samoodbrane Kurs samoodbrane Kurs samoodbrane Kurs samoodbrane Kurs samoodbrane Kurs samoodbrane
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2498

Povezane vesti

Povezane teme

gimnazija svetozar marković

tijana jurić

kurs samoodbrane

samoodbrana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.