Komentara: 0
Pregleda: 3847

Održan 2. Subotički kup u klizanju - "Melodije na ledu"

19.01.2015. u 10:46h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom klizalištu u Subotici u subotu je održan 2. Subotički kup "Melodije na ledu" koji organizuje Klizački klub "Spartak" uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, Saveza hokeja i klizanja Vojvodine i grada Subotice, a na kojem je učestvovalo ukupno 32 takmičara uzrasta od 7 do 13 godina. KK "Spartak" je zauzeo ekipno 2. mesto.
Održan 2. Subotički kup u klizanju - "Melodije na ledu"

Otvoreno prvenstvo Subotice "Melodije na ledu" je takmičenje koje se organizovalo prvi put 1979. i sa prekidima trajalo do 2003. godine. Uprava KK "Spartak", u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu i Savezom hokeja i klizanja Vojvodine, odlučila је da ponovo pokrene ovo takmičenje, koje se posle 10 godina pauze 2013. ponovo vratilo na subotički led.

Prvobitni termin za održavanje ove klizačke manifestacije bio je 28. decembar, ali je na sâm dan odložen zbog snežnih padavina koje su sprečile neke od učesnika da da vreme dođu u Suboticu.

Učešće na ovogodišnjem takmičenju uzela su 32 takmičara, od kojih je subotički Spartak nastupio sa 5 klizačica, koje su učestvovale u dve kategorije - kadetkinje A i kadetkinje B. Među kadetkinjama A, Leona Rogić je osvojila prvo mesto, četvrta je bila Mina Vrcelj, peta Anita Kovač, dok je šestu poziciju zauzela Teodora Der. U kategoriji kadetkinja B Jelena Kojić je zauzela 7. mesto.

Pored domaćina KK "Spartak" na 2. Subotičkom kupu učestvovali su i KK "Helena Pajović" Beograd (2 takmičarke), KK "Olimpik" Beograd (12 takmičarki i 1 takmičar) i KK "Vojvodina" Novi Sad (13 takmičarki).

Konačan plasman ekipa: 1) KK "Olimpik", 2) KK "Spartak", 3) KK "Vojvodina", 3) KK "Helena Pajović"

U ime kluba organizatora predsednik KK "Spartak" Jovan Rogić, izrazio je zadovoljstvo celokupnom organizacijom i ostvarenim rezultatima njegovog kluba.  Rogić se zahvalio svima koji su pomogli održavanje ovog takmičenja, na kojem ove godine nije bilo učesnika iz inostranstva,

"Zadovoljni smo sa postignutim rezultatima i prikazanim veštinama naših mladih takmičarki. Subotička publika je imala priliku da vidi i reprezentativku Srbije - vicešampionku sa Prvenstva Srbije u mlađim juniorkama Leonu Rogić, koja je i jedan od kandidata Klizačkog Saveza Srbije i Međunarodne Klizačke Federacije za XXIII Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji, februara 2018.

Organizator je saopštio i termin novog, trećeg po redu, Subotičkog kupa "Melodije na ledu 2015", a on je 26. decembar 2015. godine (subota).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3847

Povezana vest

Povezane teme

klizanje

klizački klub spartak

melodije na ledu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.