Komentara: 3
Pregleda: 1993
Foto

Održan 18. Memorijalni turnir „Refik Memišević - Brale“

18.03.2024. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Rvačkog kluba „Spartak“ održan je je tradicionalni, 18. po redu Memorijalni turnir „Refik Memišević - Brale“ u rvanju grčko-rimskim stilom za takmičare do 17 godina na kojem se nadmetalo oko 100 rvača iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Francuske, Bugarske, Albanije, Ukrajine, Rumunije, Moldavije u muškoj i ženskoj konkurenciji. „Trofej Refik Memišević“ pripao je pobedniku u kategoriji 110 kilograma Denisu Lazarovu iz Bugarske.
Održan 18. Memorijalni turnir „Refik Memišević - Brale“

Turnir je zvanično otvorio Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i zlatni olimpijac istakavši da ovaj Memorijal koji se održava već 18 godina čuva sećanje na Subotičanina Refika Memiševića Braleta i slavi njegove sportske uspehe.

- Velika mi je  čast i zadovoljstvo što smo se po 18. put okupili u Subotici na turniru koji nosi ime slavnog rvača, olimpijskog vicešampiona i prvaka Sveta Refika Memiševića -  Braleta. Srećan sam što danas stojim ispred velikog broja mladih takmičara iz brojnih reprezentacija, što negujete tradiciju rvanja, jer ste upravo vi kadeti budućnost ovog sporta, baš kao što su nekada na ovom turniru učestvovali kasniji olimpijski i svetski šampioni poput Romana Vlasova, Viktora i Mate Nemeša i mnogi drugi. Nadam da su među vama budući osvajači najsjajnijih seniorskih medalja. Istakao bih predan rad svih kaji se bave radom sa mlađim generacijama, Pokrajinskom i savezu Srbije, kao i Rvačkom klubu „Spartak“ i stvaraju bazu srpskog sporta – rekao je Štefanek i zahvalio se svima koji su pružili podršku da se turnir održi.

Održan 18. Memorijalni turnir „Refik Memišević - Brale“

Završnici turnira, svečanom otvaranju i finalnim borbama prisustvovali su zvaničnici i sportski radnici među kojima su Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, zatim Sreten Damnjanović i Dejan Vuković u ime Sportskog saveza Subotice, selektor rvačke reprezentacije Milorad Dokmanac, predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije Zoltan Balint, kao i novi predsednik RK "Spartak" Veljko Pavićević.

Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu pozdravio prisutne i poručio da će ovaj sekretarijat i dalje biti dobar partner u organizaciji ovog turnira i svih ovakvih takmičenja, a takmičarima je poželeo mnogo sreće u nadmetanju.

Održan 18. Memorijalni turnir „Refik Memišević - Brale“

"Trofej Refik Memišević“ za kategoriju od 110kg u kojoj je nastupao i Brale pripao  je Denisu Lazarovu, a pehar mui je uručila Ljiljana Memišević supruga pokojnog Refika. Za najboljeg takmičara Srbije pehar je otišao u ruke Luke Zelića u kategoriji 60kg, dok je u konkurenciji devojčica to laskavo priznanje ponela Ivana Gajić. Najbolji strani rvač Memorijala je Bilal Ghabri iz Francuske.

U konkurenciji kadeta u ekipnom plasmanu prvo mesto zauzela je reprezentacija Bugarske sa 165 osvojenih bodova,  druga je bila Mađarska sa 131 i Poljska sa 110, dok se selekcija Srbije našla na četvrtom mestu sa 109 osvojenih bodova. U ženskoj konkurenciji Srbija je odbranila trofej treću godinu za redom sa 110 bodova, druga je Mađarska sa 65, a treća Rumunija sa 40 bodova.

Održan 18. Memorijalni turnir „Refik Memišević - Brale“

Osvajači medalja u konkurenciji kadeta: 45kg - Stanislav Ivanov (Bugarska), Zatko Gergo (Mađarska), Ionunt Ghib (Rumunija), 48kg - Vlad Trip (Rumunija), Aron Krim (Mađarska), David Koić (Hrvatska), Kaloyan Ivanov (Bugarska), 51kg - Radovan Šnajd (Češka), Balint Kazincy (Mađarska), Patryk Krobski (Poljska), Yasen Borisov (Bugarska), 55kg - Alyosha Iliev (Bugarska), Aniel Struzinjski (Austrija), Roko Ćuruć (Hrvatska), Roland Varga (Srbija), 60kg - Tin Turković (Hrvatska), Luka Zelić (Srbija), Stanislav Raychev (Bugarska), Mikel Troplini (Albanija), 65kg - Bilel Ghabri (Francuska), Eduard Gheorghe (Rumunija), Balaž Uljhelji (Srbija), Botond Szabad (Mađarska), 71kg - Sergey Stoev (Bugarska), Ilia Sorokin (Ukrajina), Mihajlo Alimpijević (Srbija), Tsvetelin Angelov (Bugarska), 80kg - Ben Labed Yessine (Poljska), Zalan Varga (Mađarska), Zsombor Korodi (Mađarska), Dominik Hervai (Slovačka), 92kg - Krisysztof Kulik (Poljlska), Dorian Batyai (Mađarska), Halkaram Harutunian (Francuska), 110kg - Denis Lazarov (Bugarska), Yanis Laadili (Francuska), Dominik Kocman (Češka).

Održan 18. Memorijalni turnir „Refik Memišević - Brale“

Kadetkinje: 43kg - Natalija Obradinov (Srbija), 49kg - Szona Nemeth (Mađarska), Suzana Kolompar (Srbija), 57kg - Ivana Gajić (Srbija), Gabrijela Berkec (Srbija), Reka Toth (Mađarska), 65kg - Reka Bereczki (Mađarska), Oršolja Habi (Srbija), Maia Vodoileu (Rumunija), 73kg - Ana Maria Hotaran (Rumunija), Irigo Đori (Srbija).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 1993
Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

turnir refik memišević brale

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.