Komentara: 2
Pregleda: 3926

Održan 15. međunarodni susret Oldtimera

01.07.2013. u 14:33h
Izvor: RTV City
U subotu, u centru grada na platou ispred Gradske kuće održan je 15. međunarodni susret Oldtimera.
Održan 15. međunarodni susret Oldtimera

Na ovoj izuzetno posećenoj manifestaciji učešće je uzelo 150 učesnika iz svih bivših republika stare Jugoslavije, zajedno sa gostima iz Nemačke, Austrije i Mađarske.

U poslednje vreme za oldtimere vlada sve veće interesovanje građana, pa tako i broj članova raste, a sve češće na ulicama gradova možemo videti modele automobila i motora proizvedene sredinom prošlog veka, koji bude lepa sećanja i nostalgiju, ali i danas privlače pažnju brojnih ljubitelja četvorotočkaša i dvotočkaša.

Na manifestaciji najstariji izloženi automobil bio je Ford „T“ iz 1914. godine koji je i dalje u voznom stanju.

„Kao i predhodne tako i ove godine imamo dešavanje na glavnom gradskom trgu na kome prisustvuje 90. izloženih eksponata motora, motora sa prikolicom i automobila. Gosti na tradicionalnom skupu su pored učesnika iz zemalja EX Jugoslavije i gosti iz Nemačke, Austrije i Mađarske. Ove godine učesnici su u subotu 29. juna išli na promotivnu vožnju do Sombota i Banje Junaković, gde su imali tročasovni odmor i ručak, a zatim se vratili nazad na centralni gradski trg u Subotici, gde su nakon izložbe imali zajedničku večeru u hotelu Galerija. U nedelju 30. juna održana je tradicionalna berza u prostorijama doma učenika u Harambašićevoj, a zatim je usledila paradna vožnja do Velike terase na Paliću gde su dodeljene nagrade, i gde su se organizatori pozdravili sa učesnicima do naredne godine.“ - izjavio je Risto Radulović, član UO udruženja "Oldtimer".

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3926
Povezane teme

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.