Komentara: 23
Pregleda: 5485

Odobreno 85 miliona dinara za radove na Narodnom pozorištu

19.09.2013. u 17:01h
Izvor: RTV Yueco
Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine odobrio je dodatnih 85 miliona dinara za nastavak radova na starom zaštićenom delu Narodnog pozorišta. Sa ovim dodatnim novcem obezbeđeno je ukupno 150 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju subotičkog teatra. Vlada Vojvodine je obećala da će u naredne tri godine pokrajina da uloži ukupno 500 miliona dinara za završetak radova na objektu.
Odobreno 85 miliona dinara za radove na Narodnom pozorištu

Nakon skoro dve godine sa prekidima, radovi na rekonstrukciji Narodnog pozorišta su nastavljeni proletos. Gradonačelnik kaže da naredne nedelje imaju zakazan razgovor sa novim Ministrom kulture, kojega će da upoznaju sa projektom i obavezama Republike. Radovi na starom zaštićenom delu teatra se odvijaju po planu i sa novoodobrenim novcem kompletan zaštićeni deo biće završen do sredine naredne godine i trebalo bi da bude stavljen u funkciju.

Kada je započet projekat izgradnje i rekonstrukcije Narodnog pozorišta republika i pokrajina su trebali da izdvoje po 45 odsto novca, a grad 10 od ukupne vrednosti projekta. Gostujući u emisji “Lice Subotice”, direktorka direkcije je rekla da je u toku priprema materijala za racionalizaciju projekta.

Odobreno 85 miliona dinara za radove na Narodnom pozorištu

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji Narodnog pozorišta počeli su pre šest godina. Zbog nedostatka novca objekat nije završen na vreme kako je planirano 2010. godine, pa je prolongiran 2011., da bi na kraju radovi bili obustavljeni zbog nedostatka novca.Prva predračunska vrednost objekta za završetak radova bila je 23 miliona evra, pa oko 17 da bi sada iznosila 10 miliona evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 5485

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

fond za kapitalna ulaganja

vlada vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.