Komentara: 0
Pregleda: 2475

Odličan uspeh subotičkih recitatora na Pokrajinskoj smotri

15.04.2019. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Na jubilarnoj, 50. Pokrajinskoj smotri recitatora, Subotičani su osvojili šest zlatnih diploma, od kojih je Višnja Vilov proglašena za najbolju recitatorku mlađeg uzrasta, dok je Noemi Božić osvojila treće mesto u istoj kategoriji. Njih dve su se plasirale i na Republičku smotru recitatora, koja će se održati 17. i 18. maja u Valjevu.
Odličan uspeh subotičkih recitatora na Pokrajinskoj smotri

Na Pokrajinskoj smotri recitatora, koja se održala u Sečnju od 12. do 14. aprila, Suboticu je predstavljalo 23 recitatora koji su se takmičili u sve tri uzrasne kategorije - mlađoj (od 1. do 4. razreda osnovne škole), srednjoj (od 5. do 8. razreda osnovne škole) i starijoj (srednjoškolci).

Nakon takmičarskog dela, šestočlani žiri je svakoga dana proglašavao pobednike, dodelivši od 18 do 25 zlatnih diploma, u zavisnosti od uzrasta, među kojima je odabrao devet recitatora koji će učestvovati na Republičkoj smotri i u svakoj kategoriji proglasio po tri najbolja recitatora Vojvodine.

Subotičani su ove godine osvojili ukupno šest zlatnih diploma, koje su u kategoriji mlađeg uzrasta pripale Višnji Vilov, učenici OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" koja je proglašena i za najbolju recitatorku mlađeg uzrasta, i Noemi Božić, učenici OŠ "Sečenji Ištvan" koja je osvojila treće mesto u kategoriji za najboljeg recitatora mlađeg uzrasta. Zahvaljujući ovim rezultatima, njih dve su se plasirale i na Republičku smotru recitatora, koja će se održati 17. i 18. maja u Valjevu.

U kategoriji srednjeg uzrasta, zlatna diploma je pripala Ivanu Huska ispred Hrvatske čitaonice Subotica, dok su u kategoriji starijeg uzrasta prvo mesto osvojile Katarina Piuković ispred HKC "Bunjevačko kolo", Gabriela Terek, učenica Hemijsko-tehnološke škole i Sara Čović, učenica Tehničke škole "Ivan Sarić".

Ove godine, u Sečnju je svečano obeleženo pola veka Pokrajinske smotre recitatora. Tim povodom, organizatori su dodelili priznanja istaknutim pojedincima, mentorima i institucijama za dugogodišnji doprinos afirmaciji recitatorskog pokreta u Vojvodini. Specijalna povelja pripala je Gradskoj biblioteci Subotica, kao dugogodišnjem uspešnom organizatoru opštinske i zonske smotre recitatora. Povelje su uručene Katarini Čeliković, Nataši Grunčić, Oliveri Uščumlić, Mariji Šmit Šuranji i Emi Horvat iz Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2475
Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

smotra recitatora

recitatori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.