Komentara: 1
Pregleda: 4593
Foto

Odličan nastup karatista Enpija na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj

11.10.2017. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Od 6-8. oktobra, u Egeru u Mađarskoj, odrzan je Svetski SKDUN šampionat u karateu i Svetski Kohai kup na kome je ucestvovalo preko 2.000 takmičara iz 36 država. Reprezentacija Srbije je u generalnom plasmanu osvojila treće mesto.
Odličan nastup karatista Enpija na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj

U konkurenciji 36 država iz celog sveta, sa preko 2000 sportista, karate reprezentacija Srbije je ostvarila odličan rezultat i zauzela treća mesto u generalnom plasmanu. Odličan rezultat reprezentacije Srbije plod je kvalitetnog rada Karate saveza na području cele Srbije. U okviru pripreme reprezentacije za svetsko prvenstvo održano je niz seminara i priprema počevši od Vrdnika, Zlatibora, Jagodine i Buljarica.

NOVA KANCELARIJA NA RADIJALCU - Današnjom konferencijom za medije zvanično je otvorena i nova kancelarija KK "Enpi" koja se nalazi u ulici Dušana Petrovića 2, pored sale Kluba. Kancelarija će biti otvorena za sportske sastanke Kluba, seminare a poslužiće i kao mesto gde će roditelji moći, u prijatnom okruženju, da se međusobno druže i popiju kafu dok čekaju decu da im se završi trening.

Na Svetskom prvenstvu održanom u Egeru, pet takmičara iz KK “Enpi” je osvojilo medalje. Najbolja je bila Ines Barašević koja je u konkurenciji kadetkinja osvojila zlatnu medalju u borbama pojedinačno u teškoj kategoriji. U istom uzrastu u konkurenciji kadetkinja, u srednjoj kategoriji Sofija Arsić osvojila je bronzanu medalju. Njih dve su činile i ekipni sastav reprezentacije u konkurenciji kadetkinja koji je osvojio bronzanu medalju.

U konkurenciji juniora do bronzane medalje je došao Dejan Stepanović, inače aktuelni prvak Evrope.

Odličan nastup karatista Enpija na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj

U konkurenciji juniorki-borbe ekipno osvojena je srebrna medalja. Član srebrne ekipe je bila Sanja Grbić, članica KK “Enpi” iz Subotice, koja je i pored povrede na poslednjem prvenstvu Evrope uspela da se oporavi i da značajno doprinese osvajanju srebrne medalje.

U konkurenciji seniorki, u disciplini kate pojedinačno, Elvira Bognić je osvojila bronzanu medalju.

- Veoma sam zadovoljan rezultatom koji je karate reprezentacija Srbije osvojila na svetskom prvenstvu. Posebno mi je drago što su karatisti iz KK “Enpi” iz Subotice mnogo doprineli konačnom rezultatu. Iako je konkurencija bila jaka, naši takmičari nisu odustajali već su se borili do kraja.- rekao je Milorad Ćopić, predsednik Šotokan karate saveza Srbije i trener KK “Enpi” u Subotici i najavio da je sledeće veliko prvenstvo Evrope u Poljskoj, od 13.-14. aprila sledeće godine i da će  takmičari već sledeće nedelje početi sa pripremama za Evropsko prvenstvo.

Odličan nastup karatista Enpija na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj

Sa takmičarima je tokom cele godine iskusno radio trener Milan Poledica koji je bio pojedinačni i ekipni šampion u seniorskoj konkurenciji i dugo godina kapiten seniorske reprezentacije Srbije.

Na svetskom prvenstvu je Srbiju i KK “Enpi” predstavljali Miroslav Petrović i Aleksandar Ćopić, internacionalne sudije iz KK “Enpi” iz Subotice.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije Karate kluba "Enpi" Konferencija za medije Karate kluba "Enpi" Konferencija za medije Karate kluba "Enpi" Konferencija za medije Karate kluba "Enpi" Konferencija za medije Karate kluba "Enpi" Konferencija za medije Karate kluba "Enpi" Konferencija za medije Karate kluba "Enpi" Konferencija za medije Karate kluba "Enpi"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4593
Povezane teme

karate klub enpi

karate

šotokan karate

milorad ćopić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.