Komentara: 20
Pregleda: 5663
Foto

Odeljenje neonatologije Opšte bolnice dobilo vrednu donaciju

17.03.2023. u 15:56h
Izvor: Subotica.com
Odeljenje neonatologije Opšte bolnice Subotica dobilo je vrednu donaciju u vidu aparata neophodnim za novorođenčad koje je danas donirala Fondacija Mozzart.
Odeljenje neonatologije Opšte bolnice dobilo vrednu donaciju

Reč je sterilizatoru za flašice, specijalnim stetoskopima za bebe, puls oksimetrima i drugoj opremi koja se svakodnevno koristi na Odeljenju neonatologije.

Po rečima dr Branke Milisavljević, načelnice Odeljenja neonatologije, ova donacija omogućava da u svakodnevni rad bude brži, efikasniji i kvalitetniji.

- Sterilizator za flašice koristimo 24 sata tokom dana,puls oksimetri su nam isto jako važni da možemo da odredimo neke parameter za novorođenčad bez da moramo d aim vadimo krv i tako budemo brži u donošenju odluke kako da pomognemo našim malim pacijentima – objašnjava dr Milisavljević. – Dobili smo i lepe male termofore, koji su nam isto od izuzetnog značaja.

Ovo akcija predstavlja  kontinuitet u pružanju podrške zdravstvenim ustanovama, a na novoj donaciji zahvalio se i  dr Saša Dželebdžić, direktor Opšte bolnice.

- Donirana oprema biće dobra podrška u radu lekara i sestara na Odeljenje neonatologije i zahvaljujem se u njihovo ime ali i u ime pacijenata koji su krajnji korisnici – poručio je dr Dželebdžić.

Fondacija Mozzart je među prvim svojim aktivnostima prepoznala pomoć zdravstvenom sistemu o nastavak opremanja dečjih klinika.

- Saradnju sa subotičkom bolnicom smo imali tokom pandemije korona virusa i tada smo imali značajne donacije, a sada saradnju nastavljamo i nadamo se da će ova donacija biti od velike pomoći neonatologiji i porodilištu i da će biti iskorištena na pravi način – ističe Jelena Zrnzević, u ime Fondacije Mozzart.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 dana i 16 časova
Komentara: 20
Pregleda: 5663
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

donacije za subotičku bolnicu

odeljenje neonatologije

donacija bolnici

bolnica subotica

dr saša dželebdžić

neonatologija

branka milisavljević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.