Komentara: 2
Pregleda: 5042

Odbornici usvojili studiju Saobraćaja za grad

14.04.2011. u 17:28h
Izvor: RTV Yueco
Odbornici usvojili studiju Saobraćaja za grad

Odbornici Skupštine grada na 24. sednici Skupštine grada usvojili su studiju unapređenja sistema javnog gradskog i prigradskog transporta putnika u Subotici. Studija predviđa kompletnu reformu javnog prevoza u gradu. Uz novi sistem naplate karata, novi tarifni sistem i uvođenje nove mreže linija predviđena je i rekonstrukcija autobuskih stajališta i obnova voznog parka. Na reformi javnog saobraćaja se u gradu radilo nešto duže od godinu i po dana. Opozicija je imala primedbe, jer je dat samo opis stanja, a ne i moguća rešenja da se unapredi javni prevoz u gradu.

U sistemu javnog gradskog transporta putnika u Subotici predlaže se direktno ugovaranje posle pregovora sa “Suboticatransom” za jedan deo tržišta transportnih usluga za 70 odsto, a preostali deo tržišta oko 30 odsto da se ponudi drugim operaterima putem javnog tendera. Izrada Studije je koštala grad pet miliona dinara, a opozicija je imala najviše primedbi na tekst, jer je dat samo opis stanja, a nije ponuđeno rešenje.Prva mera za poboljšanje javnog prevoza u gradu je usvajanje od stane odbornika, a potom sledi niz praktičnih mera koje bi broj putnika trebalo da približe “zlatnim” vremenima “Subotica-transa” i, ujedno, podignu i stepen, i kvalitet usluge.

Nakon raspave usvojena je i dopuna Plana za postavljanje letnjih bašti na dve nove lokacije. Odbornici su diskutovali o tome da ne postoji pravi plan za postavljanje letnjih bašti i da narušavaju izgled grada.

Savez Vojvođanskih Mađara nije glasao za dopunu plana postavljanja letnjih bašti i za zaštitu, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta. Zasedanje lokalnog parlamenta obeležio je niz tehničkih propusta. Prvo su ponovljena glasanja, jer se stanje na tabeli sa prisutnim odbornicima nije poklapalo, a onda u prevodu na mađarski jezik za tačku kada se birala direktorka “Dimničara” pogrešno je prevedeno preduzeće “pogrebno”. Odborniku Miroslavu Evetoviću preostao je mandat i izabran je Grgo Tikvicku. Odbornici su imenovali i direktore za preduzeća “Dimničara”, Jelenu Zarić, Turističke organizacije Subotice Nebojšu Daraboša i Zavičajne galerije dr. Vinko Perčić” Spartak Dulića.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 5042
Povezane teme

saobraćaj Subotica

Suboticatrans

Skupština grada Subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.