• Pregleda: 4550

Odbornici usvojili studiju Saobraćaja za grad

Odbornici usvojili studiju Saobraćaja za grad

Odbornici Skupštine grada na 24. sednici Skupštine grada usvojili su studiju unapređenja sistema javnog gradskog i prigradskog transporta putnika u Subotici. Studija predviđa kompletnu reformu javnog prevoza u gradu. Uz novi sistem naplate karata, novi tarifni sistem i uvođenje nove mreže linija predviđena je i rekonstrukcija autobuskih stajališta i obnova voznog parka. Na reformi javnog saobraćaja se u gradu radilo nešto duže od godinu i po dana. Opozicija je imala primedbe, jer je dat samo opis stanja, a ne i moguća rešenja da se unapredi javni prevoz u gradu.

U sistemu javnog gradskog transporta putnika u Subotici predlaže se direktno ugovaranje posle pregovora sa “Suboticatransom” za jedan deo tržišta transportnih usluga za 70 odsto, a preostali deo tržišta oko 30 odsto da se ponudi drugim operaterima putem javnog tendera. Izrada Studije je koštala grad pet miliona dinara, a opozicija je imala najviše primedbi na tekst, jer je dat samo opis stanja, a nije ponuđeno rešenje.Prva mera za poboljšanje javnog prevoza u gradu je usvajanje od stane odbornika, a potom sledi niz praktičnih mera koje bi broj putnika trebalo da približe “zlatnim” vremenima “Subotica-transa” i, ujedno, podignu i stepen, i kvalitet usluge.

Nakon raspave usvojena je i dopuna Plana za postavljanje letnjih bašti na dve nove lokacije. Odbornici su diskutovali o tome da ne postoji pravi plan za postavljanje letnjih bašti i da narušavaju izgled grada.

Savez Vojvođanskih Mađara nije glasao za dopunu plana postavljanja letnjih bašti i za zaštitu, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta. Zasedanje lokalnog parlamenta obeležio je niz tehničkih propusta. Prvo su ponovljena glasanja, jer se stanje na tabeli sa prisutnim odbornicima nije poklapalo, a onda u prevodu na mađarski jezik za tačku kada se birala direktorka “Dimničara” pogrešno je prevedeno preduzeće “pogrebno”. Odborniku Miroslavu Evetoviću preostao je mandat i izabran je Grgo Tikvicku. Odbornici su imenovali i direktore za preduzeća “Dimničara”, Jelenu Zarić, Turističke organizacije Subotice Nebojšu Daraboša i Zavičajne galerije dr. Vinko Perčić” Spartak Dulića.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
S Odgovori
Da priblize broj putnika Suboticatransa "zlatnim' vremenima.To se nepostize samo kvalitetnijom uslugom draga gospodo.Znamo zasto je opao broj putnika.Mnogo ljudi koji su koristili prevoz autobusom je ostalo bez posla,pa sad sedi kuci i nigde ne ide,pa stoga ni ne koristi autobuski prevoz.To je pravi razlog,a to znaju i u Suboticatransu.
cika crny Odgovori
jos jedan lopovluk na pomolu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.