Komentara: 13
Pregleda: 3860

Odbornici usvojili Rešenje o nastavku izgradnje Narodnog pozorišta

17.10.2013. u 17:02h
Izvor: RTV Yueco
Odbornici Skupštine grada Subotice usvojili su Rešenje o nastavku rekonstrukcije, restauracije i dogradnje zgrade “Narodnog pozorišta” sa 43 glasa za i 9 uzdržanih na današnjoj sednici lokalnog parlamenta. Komisije za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade objekata donela je Zaključke maksimalno vodeći računa o racionalizaciji prostora i smanjenju troškova izgradnje, kao i održavanja tokom ekspolatacije objekta.Vlada Republike Srbije je do sada finansirala izvođenje radova u vrednosti 228 miliona dinara, a pokrajina sa 257 miliona dinara.
Odbornici usvojili Rešenje o nastavku izgradnje Narodnog pozorišta

Pojedini odbornici su se izjasnili da je potrebno da se nađe odgovarajuće rešenje kako bi pozorište radilo i da je neophodno da se ispoštuje ugovor između republike, pokrajine i grada po pitanju finansiranja. Postavljeno je i pitanje na koji način će se finansirati dalja izgradnja objekata, jer je neophodno 10 miliona evra.

Gradonačelnik je istakao da je postignuta politička zrelost u gradu i da se kapitalni projekti više ne doživljavaju politički, nego svi zajedno idu ka završetku starih projekata. Predviđeni su brojni prateći i uslužno komercijalni prostori u cilju oživljavanja pomenutih prostora i racionalne upotrebe novog objekta. Njihova površina čini 1/3 ukupne površine objekta. U novoj koncepciji prostora u objektu, odnos prostora namenjenog kulturno-umentničkim, pratećim i uslužno-komercijalnim delatnostima je ekonomski i funkcionalno izbalansiran.

Dosadašnjih pet odbornika DSS, Bunjevačke stranke i LSV u Skupštini grada Subotice pristupili su danas odborničkog grupi Srpske napredne stranke.Reč je dosadašnjim odbornicima DSS-a Stevanu Bakiću, Ljiljani Laban i Jasmina Stevanović i Bunjevačke stranke Srđan Evetović, koji su do sada bili deo odborničke grupe "Lista za Srbiju”.Srpskoj naprednoj stranci pristupio je i nekadašnji predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.

Odbornici su usvojili i Odluku o donošenju Plana detaljne regulacije za sanaciju i rekultivaciju gradske deponije, Odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, zanatskih i trgovinskih objekata, kao i Odluku o uslovima držanja domaćih životinja. Za direktora Centra za socijalni rad imenovana je Dijana Prčić.

Izvor: RTV Yueco
15. Sednica Skupštine grada Subotice 15. Sednica Skupštine grada Subotice 15. Sednica Skupštine grada Subotice 15. Sednica Skupštine grada Subotice 15. Sednica Skupštine grada Subotice 15. Sednica Skupštine grada Subotice 15. Sednica Skupštine grada Subotice 15. Sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 3860

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

gradska skupština

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.