Komentara: 8
Pregleda: 3943

Odbornici usvojili Odluku o rebalansu budžeta

03.10.2013. u 18:48h
Izvor: RTV Yueco
Odbornici Skupštine grada Subotice na 14. sednici usvojili su rebalans budžeta za 2013.godinu. Sa rebalanskom budžet grada iznosi oko 5,2 milijarde dinara. Budžet je umanjen zbog poreskih zakona kojima je predviđeno smanjenje od 2 odsto na zarade zaposlenih i zbog toga je umanjen prihod grada za oko 300 miliona dinara. Uštede su ostvarene u tome da projekti poput Zelene fontane neće biti realizovani ove godine.
Odbornici usvojili Odluku o rebalansu budžeta

Odbornici su najviše raspravljali o tome kako su u predhodnom periodu trošena sredstva iz gradskog budžeta. Pojedini odbornici su tvrdili da se novac nenamenski trošio i da bi grad mogao više da se potrudi i ostvari prihod u budžetu, preko poslovnih prostora.

Sednici prisustvovali su i predstavnici poljoprivrednika. Odbornici nakon kraće rasprave usvojili su i Rešenje o donošenju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta. Najviše se diskutovalo o tome o ko ima pravo prećeg zakupa. Licitacije za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u Subotici održaće se tokom ovog meseca. Narednih dana biće potpisane odluke na osnovu ostvarenog prava prečeg zakupa koje će biti prosleđene u Ministarstvo na davanje saglasnosti. Istovremeno će biti oglašen i javni poziv za licitacije preostalog državnog zemljišta, na čiji tekst Ministarstvo takođe mora dati saglasnost, nakon čega će licitacije biti i sprovedene.

Odbornici su usvojili i Odluke o poskupljenju cena usluga JKP “Čistoća i zelenilo” i JP “Suboticatrans” za 5,5 procenata što je u skladu sa Programom poslovanja ovih preduzeća za 2013. godinu. Nove cene važe od sutra.
Odbornici su usvojili i rešenje o proširenju Slobodne zone za 8 hektara. Reč je o proširenju parcele koja je u vlasništvu preduzeća “Svarovski”.

Odbornici su za v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada izabrali Snežanu Pejčić, a Vodovoda Valeriju Tot Godo. Usvojena je i odluka o stipendiranju studenata.

Izvor: RTV Yueco
14. Sednica Skupštine grada 14. Sednica Skupštine grada 14. Sednica Skupštine grada 14. Sednica Skupštine grada 14. Sednica Skupštine grada 14. Sednica Skupštine grada 14. Sednica Skupštine grada 14. Sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3943

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.