Komentara: 13
Pregleda: 4534
Video
Foto

Odbornici usvojili izveštaj o ostvarenju budžeta

03.11.2022. u 09:50h > 14:27
Izvor: Subotica.com
Odbornici Skupštine grada, na 28. redovnom zasedanju, usvojili su izveštaj o ostvarenju gradskog budžeta za prvih 9 meseci tekuće godine. Doneta je odluka o prestanku odorničkog mandata Tomislavu Žigmanovu koji je, u novom sazivu Vlade Srbije, imenovan na funkciju ministra za ljudska i manjinska prava. Na dnevnom redu bilo je i imenovanje, odnosno reizbor direktora četiri javna preduzeća.
Odbornici usvojili izveštaj o ostvarenju budžeta

U periodu januar-septembar tekuće godine budžet Grada Subotice je raspolagao sa sredstvima u visini od skoro 5,6 milijardi dinara, što je 66 odsto planiranog godišnjeg obima. Nakon jednočasovne rasprave, izveštaj o ostvarenju budžeta za ovaj period je i usvojen, a iz vladajuće većine poručuju da je ostvarenje budžeta na zavidnom nivou.

Odbornici usvojili izveštaj o ostvarenju budžetaMi smo veoma zadovoljni izveštajem. S obzirom da se budžet pravi po smernicama Vlade Srbije, imamo vrlo uske okvire iz kojih možemo da izlazimo, a okvire koji su nam dati smo pokrili u potpunosti. Izvršenje budžeta, kada se oduzmu transferi sa viših nivoa vlasti, je skoro 70 odsto to je za prva tri kvartala izuzetno dobro, a u poslednjem kvartalu transferi sa drugih nivoa vlasti će biti daleko veći - izjavio je Veljko Vojnić, predsednik odborničke grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu". 

Da se u poslednjem kvartalu očekuju značajni transferi sa viših nivoa vlasti potvrdio je i zamenik gradonačelnika, Imre Kern.

Odbornici usvojili izveštaj o ostvarenju budžeta

Kao što znate, tek pre nekoliko dana je konačno omogućeno otvaranje tendera za preostale radove na završetku zgrade Narodnog pozorišta. Nadam se da će se posao oko tendera završiti do sredine meseca, a da ćemo do kraja meseca doći i do ugovora. To svakako zavisi isključivo od ponuđača. Ako bude ugovora, biće i uplata avansa i odmah će se realizacija budžeta u tom delu značajno promeniti u poslednjem kvartalu. Optimista sam da će se naći ponuđač koji će se uklopiti u raspoloživi iznos sredstava. Planirana sredstva su dovoljna za završetak i stavljanje u funkciju Narodnog pozorišta. Sala za filharmoniju nije uračunata u sumu i tu su potrebna dodatna sredstva. Slede veoma zahtevni poslovi, u pitanju su unutrašnji radovi gde nema velike mehanizacije, već mnogo ručnog rada i potrebno je vreme da se to odradi. Vrednost je oko 10 miliona evra. Iskreno se nadam da će biti dobre ponude, da će biti radnika na gradilištu i da će blagovremeno, tokom naredne godine, pozorište biti  završeno - istakao je Kern.

NOVI-STARI DIREKTORI JAVNIH PREDUZEĆA Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta za direktora JKP "Čistoća i zelenilo" ponovo je imenovan Slobodan Milošev. Na čelu JKP "Parking" ostaje Milorad Slijepčević, kadrovskih promena nema ni u JKP "Pogrebno" koje će i u naredne četiri godine voditi Vesna Prćić, dok Tamara Dimitrioski ostaje na rukovodećoj poziciji JKP "Stadion".

Prihodi od poreza na zarade pokazatelj su da privreda dobro radi i da zaposleni dobijaju plate, navode iz vladajuće većine.

Građani Subotice redovno uplaćuju porez na imovinu i zahvalni smo im na tome, jer je to izuzetno značajno za budžet - zaključio je Kern.

Prihodi od poreza na zarade i poreza na imovinu i za opoziciju su svetla tačka ovog izveštaja.

Odbornici usvojili izveštaj o ostvarenju budžeta

- Izveštaj o ostvarenju budžeta je skup statističkih podataka i mi smo glasali za. Ono što je dobro u budžetu je porez na dohodak i porez na imovinu, ali ono na šta smo ukazali pažnju je dobit preduzeća koja treba da bude uplaćena u gradski budžet. Mi ove godine do sada imamo uplaćeno u budžet svega 12 odsto, to je ako se ne varam 25 miliona. Biće teško dostići period iz 2016. i 2017. godine koji je bio dobar - kazao je predsednik odborničke grupe Pokret građanske Subotice, Miroslav Milojević.

Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojen je i novi Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja Roma za period 2022-2027. 

Izvor: Subotica.com
28. sednica Skupštine grada 28. sednica Skupštine grada 28. sednica Skupštine grada 28. sednica Skupštine grada 28. sednica Skupštine grada 28. sednica Skupštine grada 28. sednica Skupštine grada 28. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 4534

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.