Komentara: 0
Pregleda: 2628

Odbornici raspravljali o odluci za buku

16.06.2011. u 22:00h
Izvor: RTV Yueco
Odbornici raspravljali o odluci za buku

Odbornici lokalnog parlameta usvojili su Odluku o merama za zaštitu od buke u životnoj sredini, na 25.sednici Skupštine grada koja je danas nastavljena. Kraća rasprava se vodila oko načina kako može da se izmeri nivo buke i ko odredjuje zone, kao i oko Odluke o uslovima za držanje i zaštitu domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada Subotice.

Nakon 40 minuta čekanja zbog nedostatka kvoruma odbornici Skupštine grada nastavili su sednicu koja je juče prekinuta. Usvojena je odluka o zaštiti od buke u životnoj sredini po kojoj je grad zoniran u skladu sa urbanističkim planovima. Pojedini odbornici su kritikovali način na koji je grad zoniran.

Pažnju odbornika privukla je Odluka o držanju domaćih i egzotičnih životinja i ponovu su iznete slične primedbe kao i kada se raspravljalo o odluci. Koja je nakon kraće rasprave usvojena. Odbornici su usvojili i zaključak o pokretanju inicijative za usklađivanje odredbi Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i Zakona o kulturi.

U toku jučerašnjeg zasedanja u popodnevnim časovima odbornici su doneli rešenje o imenovanju direktora JP “Radio Subotica”, Tonija Bedalova. Odbornici SVM-a i DS juče su dosta kritovali jedni druge i optuživali se za stanje u gradu. Predsednik Skupštine grada, Slavno Parać je najavio da će za 10 dana biti održana još jedna sednica skupštine, a onda sledi letnja pauza.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2628
Povezane teme

Skupština grada Subotice

lokalni parlament

zaštita od buke

nivo buke u gradu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.