Komentara: 3
Pregleda: 3250

Odbornici odlučuju o Zelenoj fontani

15.02.2011. u 16:23h
Izvor: RTV Yueco
Odbornici odlučuju o Zelenoj fontani

Zelena fontana ove godine neće biti puštena u rad. Objekat je izuzetno oštećen, a pored toga problem su i gubici vode koji iznose oko 1.000 litara vode na sat. U Direkciji za izgradnju grada kažu da se voda decenijama odliva i zbog toga je ugrožena stabilnost objekta u okolini. Postoji nekoliko predloga kako može da se sanira objekat ili da se izgradi novi. O tome će odlučiti odbornici gradskog parlamenta, kažu u Direkciji.

Zelena fontana je otvorena 30. juna 1985. godine, kada je gradonačelnik bio Đerđ Sorad. U to vreme oživljen je centar grada i na jedan, za ono vreme, neobičan način i fontana je pokazala ljudima da ovde može da se živi lepše samo ako se vodi računa ogradu. Bivši gradonačelik, Đerđ Sorad ne može da se pomiri sa činjenicom da će da se ukloni objekat i smatra da je nebriga o grada, ali i Subotičana dopustila da bude ruinirana.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da će gledati da projekat bude kvalitetan i jeftin za održavanje. Postoji nekoliko rešenja i koje će biti prihvaćeno odlučiće odbornici Skupštine grada Subotice. Posebna pažnja će se obratiti da objekat bude lak za održavanje i da bude adekvatna zaštita tokom zime.

Bez obzira za koje rešenje se grad odluči novac mora da bude obezbeđen, kako bi investicija bila završena na vreme. Ideja je da se pronađe jeftino, zanimljivo i funkcionalno rešenje za fontanu. Izgradnja pozorišta nema veze izgradnjom ili sanacijom fontane, objašnjavaju u Direkciji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3250
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.