Komentara: 2
Pregleda: 3763

Odbojkašice Spartaka po drugi put savladale Vizuru (3:1)

06.03.2015. u 22:52h
Izvor: Subotica.com
Gošće iz Beograda završile su ligaški deo na prvom mestu sa ubedljivom bodovnom prednošću, ali ostaće zabeleženo da jedina dva poraza koja su imale ove sezone pretrpele su upravo protiv Spartaka. Druga pobeda, ovaj put pred subotičkom publikom ostvarena je rezultatom 3:1, što znači da Spartak u plejof ulazi sa druge pozicije, a protivnik će mu biti Železničar iz Lajkovca sa kojim ove sezone imaju polovičan uspeh, uz to da su oba meča završena posle 5 setova.
Odbojkašice Spartaka po drugi put savladale Vizuru (3:1)

Odbojkašice Spartaka u plejof kreću sa pozicije broj dva – to je epilog večerašnjeg derbi susreta u kojem su subotičke plavo-bele uspele da po drugi put u sezoni dobiju Vizuru.

Meč je obilovao dugim poenima, serijama poena i preokretima, a na kraju beležimo, ipak, zasluženu pobedu Spartaka. Domaće su serijom od 7:0, uz tada dobar blok Medićeve i Oluićeve povele sa 19:12 i potom lako dobile prvi period.

Uz dobar servis gošće su kontrolisale veći deo drugog seta, a Rankovićeva i Lozo su osvojile poene koji su pomogli da se Vizura odlepi u ranoj fazi, a potom dođe i do izjednačenja.

Stečenu prednost na početku trećeg seta Spartak je držao tokom većeg dela, ali je Vizura uspela da se vrati na 16:16. Povele su Golubice i sa 24:20, ali su propustile tri set lopte. Četvrtu  uz dosta sreće koristi Sofija Medić.

Odbojkašice Spartaka po drugi put savladale Vizuru (3:1)

Veći deo četvrtog seta protekao je uz prednost Vizure koja je vodila i sa 14:11. Dobrim blokom i greškama gošći, Subotičanke su u seriji od 9:1 uspele da povedu 20:15

Gošće su uspele da smanje i priđu na poen zaostatka (21:20). Još jedan dug poen u tri vezane meč lopte pretvorila je Aleksandra Cvetićanin, a blok iste igračice okončao je meč – 25:21.

NIS SPARTAK: Cvetićanin 16, Drpa 15, Sredić 10, Antanasijević 4, Medić 11, Oluić 16, D. Matić (libero), T. Matić, Vukoja, Vučković, Radakov, Živanović. Trener: Slobodan Galešev.

VIZURA: Kocić 6, Lozo 15, Savić 9, Ranković 16, Buša 10, Mirković 4, Stepanović (libero), Lazović, Ćirović 1, Martinović, Dimić, Zlatković. Trener: Slobodan Radivojević.

Tatjana Matić, kapiten ekipe, u ovom meču nije imala veću minutažu, ali zasluženo je podelila uspeh sa ostatkom ekipe sa kojom je u upravo završenom ligaškom delu sezone bila deo tima koji je na poslednjih 12 mečeva zabeležio 11 pobeda.

- "Čestitam ekipi na pobedi, ovo je bila izuzetno važna pobeda za nas koja nam je omogućila da ostanemo na drugoj poziciji koja nam obezbeđuje bolji položaj pred plejof. Utakmica je obilovala usponima i padovima u igri obe ekipe, ali drago mi je da smo mi do kraja ostale koncentrisanije i utvrdile drugu poziciju" - izjavila je Matićeva.

Odbojkašice Spartaka po drugi put savladale Vizuru (3:1)

Pobedom je bio zadovoljan i trener Slobodan Galešev, ali ne i načinom do koje je njegova ekipa došla.

- "Za nas je ova utakmica imala veliki značaj. Ne dešava se toliko često da u zadnjem kolu igraš i da u zavisnosti od rezultata možeš da se pomeraš na čak tri mesta. Vizura je bila rasterećenija za razliku od nas i to se osetilo u većem delu meča. Očekivao sam da će biti više energije, da će biti vatre, ali sada sam trenutno pod utiskom da je sve to izostalo. Pribojavao sam se da ukoliko Vizura u jednom momentu samo malo podigne igru da ćemo mi otpasti, zato i mislim da je taj momenat odlučujući. Ispostavilo se da smo u elementu bloka bili bolji, što je konačno napravilo razliku i donelo prevagu na našu stranu" - zaključio je Galešev

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak - Vizura Odbojka (Ž): Spartak - Vizura Odbojka (Ž): Spartak - Vizura Odbojka (Ž): Spartak - Vizura Odbojka (Ž): Spartak - Vizura Odbojka (Ž): Spartak - Vizura Odbojka (Ž): Spartak - Vizura Odbojka (Ž): Spartak - Vizura
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3763
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.