Komentara: 1
Pregleda: 2386

Odbojkašice Spartaka očekivano bolje od Dinama (3:0)

13.03.2015. u 10:05h
Izvor: Wiener Städtische liga
Odbojkašice Spartaka stigle su do očekivane pobede nad Dinamom, u prvom meču četvrtfinala plejofa, mada nije sve išlo glatko, pogotovo u prvom setu.
Odbojkašice Spartaka očekivano bolje od Dinama (3:0)

Početak utakmice obeležio je veliki broj grešaka domaće ekipe i visoka prednost Dinama od 20:15. Kad su plavo-bele uspele da preokrenu i „prelome” prvi set, sve je za njih posle bilo mnogo lakše.

U tom prvom setu odnos grešaka u jednom trenutku bio je 13:2 u korist Spartaka. Samim tim i prednost je bila na strani Pančevki. Tek kada je u igru ušla Tatjana Matić, Golubice su se prenule i izjednačile već na 22:22, blokom Medićeve.

Do prve set lopte ipak dolaze odbojkašice iz Pančeva, posle greške Sredićeve, no, ubrzo dug poen u prednost Spartaka pretvara Drpa, koja donosi set loptu. Siguran napad Matićeve i blok Medićeve zaključili su uvodni period.

Promenio se odnos grešaka na početku drugog seta, a uz dobar servis Golubice su osvajale poene i serijama i povele sa 13:4 nakon poena Matićeve. Uspele su gošće blokom da ponovo nateraju

Spartak na veći broj grešaka, ali je razlika bila isuviše velika. Finiš seta ponovo je pripao Spartaku koji lako osvaja drugi set i dolazi na korak do prve plej-of pobede.

Sve je išlo na vodenicu Spartaka u trećem setu, pa su tako domaće povele sa 5:0. Bila je razlika još veća, razigrala se Tatjana Matić, a uz podršku Aleksandre Cvetićanin, domaće su povele 12:5.

U finiš seta, Spartak ulazi sa prednošću od 20:14, nakon bloka Medićeve, ali je dramu vratila Ašćerićeva, sa dva as servisa (21:18). Vratila je as Medićeva za 23:18, Cvetićanin potom realizuje kontru, a već prvu meč loptu realizuje Tanja Sredić.

NIS Spartak – Dinamo 3:0 (27:25, 25:13, 25:18)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: 200.
Sudije: Stanislava Simić (Obrenovac) i Aleksandra Balandžić (Beograd).
Trajanje meča: 82 minuta.

NIS SPARTAK: Cvetićanin 14, Drpa 11 , Sredić 11, Antanasijević 5, S. Medić 12, Oluić 3, D. Matić (libero), T. Matić 12, Vukoja, Vučković, Radakov, Živanović. Trener: Slobodan Galešev.

DINAMO: Ašćerić 10, Lazić 10 , Novaković 11, Simić 2, Spremo 2, Božić, Petrov (libero), Vladisavljev (libero), Petrović 1, Kocić, Đurđević, Marković. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2386
Povezane teme

hala sportova

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.