Komentara: 0
Pregleda: 4489

Odbojkašice Spartaka na gostovanju pobedile Partizan (1:3)

03.11.2013. u 21:36h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka osvojile su vrlo važne bodove na gostovanju protiv Partizan Vizure pošto su u 4 seta pobedile sa 1:3. Ovo je četvrta pobeda ŽOK "Spartak" koja ih je odvela na sam vrh tabele Super lige za žene.
Odbojkašice Spartaka na gostovanju pobedile Partizan (1:3)

U derbiju četvrtog kola NIS Spartak je slavio protiv Partizan Vizure na gostujućem terenu. Subotičanke su posle trijumfa nad osvajačem Super Kupa Srbije ostale jedini neporažen tim, sa maksimalnim učinkom od 12 bodova iz četiri meča, dok su crno-bele pale na četvrtu poziciju, ispred njih su još Crvena zvezda i TENT.

Spartak je pružio odličnu igru, sigurno najbolju od početka sezone protiv Partizan Vizure koja je očigledno bila prilično izmorena od povratka iz dalekog Azerbejdžana. Ipak, to nikako ne umanjuje zasluženu pobedu tima Damira Petkovića. I ovoga puta Subotičanke su pokazale da im je servis najjače oružje.

Upravo taj element igre doneo je prevagu u prvom setu, koji je do drugog obaveznog predaha bio izjednačen. Najviše zahvaljujući sjajnog učinku sa servis linije Spartak je stekao razliku (21:19), koju je potom sačuvao do kraja seta – 25:22. U čitavom drugom periodu gostujući tim je bio u vođstvu, a na kraju je lako duplirao prednost, ponovo je bilo 25:22.

Darko Zakoč je načinio nekoliko izmena, u igru je poslao Tijanu Bošković i Jelenu Medarević, a to je donelo boljitak u trećem periodu. Ovoga puta minimalnu prednost sa drugog obaveznog predaha Vizura nije prokockala – 25:20.

Mogao je domaćin da obezbedi makar bod, vodio je u četvrtom setu sa 21:19, ali je tada ponovo proradio sjajan servis Spartaka. Gošće su vezale čak šest poena, načinile preokret – 25:21 i osvojile sva tri boda protiv ekipe koja je do ovog kola bila lider na tabeli.

Partizan Vizura - NIS Spartak 1:3
(22-25. 22-25, 25-20, 21-25)

Dvorana: SC „Vizura“
Gledalaca: 150
Sudije: Mirko Janković (Niš) i Aleksandra Balandžić (Beograd)
Trajanje meča: 103 minuta.

PARTIZAN VIZURA: Bulić 9, Stepanović (libero), Lozo, Savić 13, Aleksić, Medarević 2, Ranković 4, Čikiriz 17, Buša 4, Mirković 3, Dimić (libero), Bošković 20. Trener: Darko Zakoč.

NIS SPARTAK: Vukoja, Memišević (libero), Cvetićanin 20, Sredić 5, Vujčin 12, Antanasijević 5, Medić 14, Mitrović, T. Matić 10, Radakov, Oluić 5, D. Matić (libero). Trener: Damir Petković.

Odbojkašice Spartaka na gostovanju pobedile Partizan (1:3)

U narednom meču ŽOK "Spartak" dočekuje ekipu Kolubare iz Lazarevca koja je sinoć pobedila ekipu Smeč 5 sa 3:1. Utakmica se igra naredne subote u subotičkoj Hali sportova od 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4489
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.