Komentara: 0
Pregleda: 1839

Odbojkašice Jedinstva prekinule pobednički niz Spartaka

05.02.2015. u 09:32h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova sinoć je odigran zaostali meč 14. kola Super lige za odbojkašice u kojem je Spartak dočekao Jedinstvo. Posle skoro 2 časa igre gošće iz Stare Pazove prekinule su Spartakov pobednički niz od 8 uzastopnih trijumfa. Meče je završen rezultatom 1:3 u koristi Jedinstva. U narednom kolu ŽOK "Spartak" gostuje u Lazarevcu.
Odbojkašice Jedinstva prekinule pobednički niz Spartaka

Nakon meča protiv Jedinstva u Staroj Pazovi, odbojkašice Spartaka su počele sjajnu seriju bez poraza, a upravo je ovaj tim je i prekinuo seriju Golubica, pa Pazovčanke ostaju jedina ekipa koju subotički Superligaš nije pobedio ove sezone, a najzaslužnije za to su upravo domaće odbojkašice, koje su neverovatnim brojem grešaka (čak 45!) praktično poklonile pobedu gošćama.

Spartak je odlično počeo utakmicu, povele su domaće odmah na startu, a zahvaljujući dobrom bloku držale su prednost koju nisu ispuštale do kraja seta koji su rešili u svoju korist rezultatom 25:18.

Uz dosta promena vođstva u drugom setu, Spartak je poveo sa dva razlike, 17:15 i najavio da je na putu osvajanja drugog seta, ali tada je Jedinstvo zaigralo značajno bolje. Spartak je ušao u problem sa prijemom, Đurićeva je dobro blokirala, a ubrzo ekipa iz Stare Pazove vodi sa 24:20.

Da se set učini neizvesnim do samog kraja potrudila se domaća ekipa, preko Matićeve koja je poentirala za 24:24, međutim to je bilo sve od Spartaka u ovom setu jer su gošće iskoristile svoju petu set loptu i dobile set na razliku (25:27).

U trećem setu značajno je pao tempo igre, obe ekipe su dosta grešile, Spartak nešto više, pa je Jedinstvo povelo sa 13:8 nakon dve vezane greške korektora Spartaka. U momentima kada se činilo da domaće mogu do preokreta, Jedinstvo veže dva poena i odlazi na 18:13. Napad Spartaka preko bokova je „otupeo”, a bez njega nije bilo ni reči o preokretu.

Gošće su i u četvrtom setu koristile greške Spartaka. Menjao je Galešev primače, ali idealnog prijema nije bilo, pa je ekipa Jedinstva već na tehničkom tajm-autu imala visoku prednost (12:5), što im je bilo dovoljno da meč rutinski privedu kraju.

Spartak – Jedinstvo 1:3 (25:18, 25:27, 18:25, 21:25)

Spartak: Cvetićanin 9, Drpa 18, Sredić 7, Antanasijević 2, Medić 11, Oluić 10, D. Matić (libero), T. Matić 4, Vukoja, Rajlić, Vučković, Živanović. Trener: Slobodan Galešev.

Jedinstvo: Jakić 5, Mrdak 2, Medarević 4, Jovanović 7, Trivunović 13, Sakradžija 10, Mihajlović (libero), Vujnović, Jurišić, Đurić 7, Kotarac, Vulin. Trener: Jovo Caković.

Posle ove pobede Jedinstvo se probilo na drugu poziciju, potisnulo Crvenu zvezdu na treće, a Spartak na ćetvrto mesto. U narednom kolu ekipa Slobodana Galeševa putuje u Lazarevac na duel sa poslednje plasiranom Kolubarom.

Odbojkašice Jedinstva prekinule pobednički niz Spartaka

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1839
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.