Komentara: 0
Pregleda: 1484

Odbojkaši Spartaka savladali lidera Prve lige

13.03.2015. u 23:21h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka savladali su večeras u Hali sportova lidera na tabeli, ekipu Niša, rezultatom 3:1 i došli do svoje trinaeste pobede. Do kraja ligaškog dela ostalo je da se odigraju još tri kola, ali već sada je izvesno da će novi superligaš biti večerašnji Spartakov protivnik, a da će subotička ekipa obezbediti opstanak u Prvoj ligi i naredne sezone.
Odbojkaši Spartaka savladali lidera Prve lige

Petak 13. mnogima simboliše na baksuzluk, ali ovaj dan je bio srećan za odbojkaše Spartaka koji su večeras zabeležili svoj trinaesti ovosezonski trijumf i to u duelu protiv izvesno budućeg superligaša, ekipe Niša, kojem je ovo bio drugi poraz u sezoni.

Posle pobede u prošlom kolu nad poslednje plasiranom ekipom Užica, večeras je na iznenađenje mnogih savladana i prvoplasirana ekipa Prve lige, u meču u kojem je viđena odlična igra domaće ekipe

Bolji početak meča imali su gosti iz Niša, ali nije dugo trebalo domaćoj ekipi da prvo sustigne, a onda i prestigne lidere na tabeli. Sredinom seta posle velike prednosti Spartaka gosti ipak uvode meč u neizvesnu završnicu, koju ipak Spartak dobija u svoju koristi 25:22.

Dobra igra iz većeg dela prvog seta nastavila se i u drugom, ali ponovio se već viđeni scenario i nova neizvesnost, koju ponovo rešava domaća ekipa u svoju korist, identičnim rezultatom kao prvi, za vođstvo od 2:0.

Ono što su prikazali igrači Spartaka kao da je nateralo nišlije da i oni pokažu zašto su su lideri Prve lige i kakvom igrom su do ovog meča imali 17 pobeda, te su ovaj segment igre požrtvovanom igrom, bez većih oscilacija i grešaka u polju rešili u svoju korist rezultatom 16:25.

Kako ne bi dozvolio preokret i poništio odlinu igru iz prva dva seta, ekipa Igora Žakića ponovo je uspostavila svoj ritam, parirala u svim segmentima igre nišlijama i praktično u samoj završnici došla do vredne pobede, ne toliko rezultatski značajne, koliko zbog samopouzdanja jer je večeras "pao" budući superligaš, a prikazana igra je svakako bila za superligaško društvo.

Spartak – Niš 3:1 (25:22, 25:22, 16:25, 26:24)

Spartak: Jungić, Janačkov, Medan, Juhas, Čajić, Konkolj (libero), Eremić, Pualić, Dodić, Jovanović, Tumbas, Lozić.

Niš: Rahić, Pejčić, Ristić, Tošić, Skelić, Stojković, Kostadinović (libero), Pržić, Mijalković, Opačić, Nečevski, Ilić.

Do kraja ligaškog dela ostalo je da se odigraju još tri kola, ali već sada je izvesno da će novi superligaš biti večerašnji Spartakov protivnik, a da će subotička ekipa obezbediti opstanak u Prvoj ligi i naredne sezone.

U narednom kolu gostuje u Velikom Gradištu, zatim dočekuje Železničar i u poslednjem kolu gostuje Borcu u Čačku. Protiv sva tri predstojeća protivnika Spartak ima pozitivan rezultat i sudeći po trenutnoj formi subotičke ekipe moglo bi se očekivati da se ti rezultate potvrde, ali to neće značajno uticati na položaj Spartaka na tabeli.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1484
Povezane teme

hala sportova

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.