Komentara: 0
Pregleda: 2156
Foto

Odbojka (Ž): Spartak poražen od Crvene zvezde, ali ušao u plejof

27.01.2019. u 14:52h
Izvor: Subotica.com
Ženski odbojkaški klub "Spartak" poražen je u petak od Crvene zvezde sa 3-0, ali zahvaljujući povoljnom raspletu u drugim mečevima poslednjeg kola ligaškog dela, i pored gubitka meča u Subotici uspeo je da obezbedi plejof.
Odbojka (Ž): Spartak poražen od Crvene zvezde, ali ušao u plejof

S obzirom da su "golubice" praktično pred početak svog meča saznale da su zahvaljujući porazu Partizana od Jedinstva i matematički obezbedile šestu poziciju, ta činjenica zasigurno je imala uticaja na pristup igri domaće ekipe te su beograđanke suviše olako došle do novog trijumfa.

Već na samom startu Crvena zvezda je povela sa 8-0, čim su Subotičanke pokazale da nisu u meč ušče najkoncentrisanije, bez obzira što im je u goste došao lider Superlige. U igri Spartaka nije bilo žara, nedostajalo je energije, dok su Beograđanke iz poena u poen rutinski trasirale put do nove pobede.

U drugom setu Subotičanke su ušle nešto angažovanije, ali držale su se samo do prve trećine seta, do rezultata 8-11 za gošće, posle toga crveno-bele su pojačale ritam i ubedljivo doše do odlučujućeg poena seta.

Odbojka (Ž): Spartak poražen od Crvene zvezde, ali ušao u plejof

Treći set dosta je ličio na prvi. Posle lošeg starta i zaostatka od šest poena u ranoj fazi seta "golubice" su pokušavale da nađu pravu kombinaciju i pravi pristup kako parirati raspoloženim Beograđankama.

Meč nije imao rezultatsku važnost, ali iznenađuje zašto "golubice" nisu ušle sa više energije u ovaj meč, pogotovo kada se uzme u obzir da su tribine bile skoro pa popunjene do poslednjeg mesta, makar zbog brojne publike koja je došla da pruži podršku. Mogle su da igraju rasterećeno, ali nažalost izgledale su prilično nezainteresovano.

Spartak – Crvena zvezda 0-3 (19:25, 12:25, 14:25)

Spartak: Robins-Hardi 2, Trnić 9, Marić 6, Ilić (L), Batinić 5, Simović, Drčić, Mađarević, Rajlić 5, Momković, Živanović 4.

Crvena Zvezda: Taubner 1, Sekulić, Čanak 8, Stijepić 18, Marković (L), jakšić, milunović 6, Đorđević 2, Tasić 12, Vučićević 10, Delić, Stepanović (L)

Tabela posle 18 odigranih kola

Odbojka (Ž): Spartak poražen od Crvene zvezde, ali ušao u plejof

NADAJU SE BOLJIM IZDANJIMA U MINI LIGI

Svesna da se njena ekipa nije najbolje pokazala pred brojnom publikom u subotičkoj Hali sportova, kapiten Milica Živanović je ipak izrazila nadu da će bolje partije pružati u nastavku, u mini ligi prvih šest ekipa Superlige.

Odbojka (Ž): Spartak poražen od Crvene zvezde, ali ušao u plejof

- Moja ekipa nije odigrala večeras na nivou, nije pokazala svoj maksimum, imali smo pad koncentracije, psihološki se nismo najbolje pokazali, nismo ispoštovali dogovore, imali smo problema u prijemu servisa, ali i odbrana je bila u zaostatku. - rekla je Živanović - Ušli smo u prvih šest ekipa i nadamo se da ćemo se u toj mini ligi bolje pokazati.

Strateg "golubica" nije mnogo zamerio njegovoj ekipi, ističući da su devojke bile dosta opterećene ishodom duela Partizana i Jedinstva, što je u neku ruku i poremetilo njihovu koncetraciju.

- Nadali smo se da Crvena zvezda neće imati svoj dan, ali Beograđanke su nas vrlo brzo napale i pokazale zašto, po meni, igraju najbolju odbojku ove sezone. Ovo prvenstvo će možda biti neizvesno, ali mislim da je Crvena zvezda apsolutni favorit. - rekao je Miroslav Aksentijević, šef struke Spartaka - Što se tiče nas, mi igramo dosta promenjivo, od momenata kada izgledamo fenomenalno, do momenata kada izgledamo kao danas. Ne mogu zameriti ništa svojim igračicama, neke igračice po prvi put igraju na nekim pozicijama, dali smo šansu nekim mlađim igračicama. Rekao sam an početku sezone da moramo da istrpimo te oscilacije, nije to lako, puno je mladih igračica, dobile su priliku da se pokažu. Duboko verujem da će one postati veliki igrači ako nastave da treniraju.

Odbojka (Ž): Spartak poražen od Crvene zvezde, ali ušao u plejof

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2156
Povezane teme

ženska odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.