Komentara: 0
Pregleda: 1516

Odbojka (Ž): Spartak iznenadio Crvenu zvezdu (3:1)

24.02.2018. u 11:53h
Izvor: Subotica.com
U prvom meču 18. kola Superlige za žene Spartak je sinoć dočekao i savladao favorizovanu Crvenu zvezdu sa 3:1 i tako u pozitivnom raspoloženju dočekuje plejof i susret sa Jedinstvom.
Odbojka (Ž): Spartak iznenadio Crvenu zvezdu (3:1)

U 2018. godinu "golubice" su ušle sa četiri pobede u nizu, zatim su usledela dva poraza, a sinoćnja pobeda protiv Crvene zvezde pred svojom publikom donela je veliko samopouzdanje Subotičankama pred eliminacionu fazu, odnosno plejof, u kojem će se sastati sa Jedinstvom iz Stare Pazove.

Neizvestan i nadasve uzbudljiv meč viđen je sinoć u maloj sali Hale sportova. Posle poraza od Jedinstva koje je bilo plod velike borbe u kojem su se gošće pokazale kao bolje, usledilo je neprijatno gostovanje u Pančevu u kojem je Spartak "zalepljen" od strane Dinama, te se očekivala reakcija upravo protiv favorita lige, Crvene zvezde.

Na ovom meču prvi strateg je bio ponovo Damir Petković. Nezvanično se moglo čuti da je Petković novo rešenje za poziciju šefa struke, kao naslednik Vladimira Kapriša koji je prekomandovan da vodi drugi tim. Petković je u više navrata vodio ŽOK "Spartak", a poslednje dve sezone je bio pomoćnik u subotičkom superligašu.

U prvom setu veći deo je bio pod kontrolom gošći iz Beograda. Činilo se da pri rezultatu 16:20 Spartak gubi korak, ali sa tri vezana poena domaće su prišle na samo poen zaostatka, a onda na krilima dobrih minuta Rajlić i Prolić uspele su da preokrenu i praktično naprave seriju 9:3, za 1-0 u setovima.

Očekivalo se da Subotičanke nastave u istom ritmu i u drugom setu, ali desile se upravo suprotno, Beograđanke su u ovu deonicu ušle sa mnogo više energije, od starta napravile razliku i sigurno koračale do poravnanja u setovima. Tračak nade da se "golubice" mogu vratiti u set bio je pri rezultatau 6:16, kada su domaće nanizale 5 poena, ali crveno-bele su uzvratile i došle na kraju do 1-1.

Odbojka (Ž): Spartak iznenadio Crvenu zvezdu (3:1)

Do rezultata 8:8 u trećem setu nije se moglo naslutiti ko je u boljoj prilici da povuče meč na svoju stranu, ali srećom po navijače Spartaka to se desilo upravo domaćoj ekipi koja je u dve mini serije prelomila meč, vodila 20:15, ali ne tako sigurno došla do odlučujućeg poena seta. Ipak, na semaforu je stajalo 2-1 i psihološka prednost je ponovo bila kod domaće ekipe.

Velika borba viđena je i u četvrtom setu, Spartak je vodio čitavim tokom, ali ni u jednom momentu sa više od pet poena. Upravo pri rezultatu 20-15 gošće su napravile seriju 4-1, a do kraja seta viđeno je mnogo uzbuđenja. Ipak Spartak koristi prvu set loptu i dobija meč sa 3-1.

Spartak - Crvena zvezda 3:1 (25/23, 17/25, 25/23, 25/23)

Spartak: Jović 11, Rajlić 20, Marić 5, Čičić 2, Prolić 15, Jegdić (libero), Momković 1, Batinić, Živanović 13. Nisu igrale: Čavlin, Ilić.

Crvena zvezda: Čanak 4, Stijepić 16, Đurić 2, Marković 4, Milunović, Đorđević 3, Milenković 12, Tasić 8, Vučićević 7, Lukić, Stepanović (libero). Nije igrala: Sekulić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1516

Povezana vest

Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.