Komentara: 0
Pregleda: 1036

Odbojka: Spartak uzvratio brejk i smanjio na 2:1 u polufinalu plejofa

15.04.2019. u 11:14h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka savladali su Crvenu zvezdu u Beogradu rezultatom 3-1, u trećem meču polufinalne serije Superlige Srbije. Naredni meč igra se u utorak u Subotici.
Odbojka: Spartak uzvratio brejk i smanjio na 2:1 u polufinalu plejofa

Subotičani su bolje započeli meč i sa pet uzastopnih poena poveli sa 9:5, a nešto kasnije su na tehničkom tajmautu "golubovi" imali +3. Zvezda je zahvaljujući greškama Subotičana nanizala četiri poena i preokrenula rezultat u svoju korist (16:15), ali plavo-beli uzvraćaju i ponovo stiču prednost (17:19). Sa nova tri uzastopna poena Spartak dolazi do plus četiri, a onda i do četiri set lopte. Beograđani su spasili dve, ali ne i treću, pa su Subotičani poveli u setovima – 22:25.

Spartak je na isti način kao i u prvom setu došao do prednosti i na tehničkom tajmautu drugog seta vodio sa 12:9. U nastvaku je vođena velika borba u kojoj se domaći bolje snašao i izjendačio na 1:1

Sredinom trećeg perioda igre poeni su se osvajali u serijama, Spartak je sticao vođstvo, Zvezda stizala i tako naizmenično. Ušlo se u neizvesnu završnicu. Odbojkaši Spartaka prvi stižu do set lopte koju odmah i koriste nakon greške domaćih igrača i dolaze do vođstva od 2:1 – 23:25.

Odbojka: Spartak uzvratio brejk i smanjio na 2:1 u polufinalu plejofa

Slutilo je da će i ovaj meč dobiti pobednika posle pet setova, kao i prethodna dva, s obzirom da je i u ovoj deonici vođena velika borba. Subotičani su, ipak, neizvesnoj završnici četvrtog seta bili koncentrisaniji i spretniji, došli do tri meč lopte, a drugu su iskoristili za veliku pobedu i brejk u polufinalnoj seriji.

Crvena zvezda  - Spartak 1:3 (22:25, 27:25, 23:25, 22:25)

Crvena zvezda: Meljanac, Jevtić (libero), Petković, Mašulović 12, Petrović, Nejić 16, Sinđelić 6, Jovanović 2, Dodić 17, D. Pavlović 14. Nisu igrali: Đurđević, Tadić, N. Pavlović, Andonović. Trener: Tomislav Kukanjac.

Spartak: Milović (libero), Arsenoski 3, Jungić 16, Veselinović 17, Peić (libero), Seizović, Simić, Medan, Kecman 11, Tumbas 7, Ilić 13. Nije igrao: Dulić. Trener: Igor Žakić.

Rezultat u polufinalnoj seriji je sada 2:1 u korist Beograđana, a naredni meč igra se u Subotici, u utorak od 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1036
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.