Komentara: 1
Pregleda: 3564
Foto

Odbojka: Spartak u polufinalu plejofa posle fantastične pobede protiv Jedinstva

13.03.2018. u 22:45h > 14.03.2018. u 10:39h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka napravili su fantastičan rezultat posle druge pobede nad Jedinstvom u četvrfinalnoj seriji plejofa, što znači da "golubovi" idu na Novi Pazar u polufinalu. Meč je rešen u pet setova, a subotička publika je napravila izvanrednu atmosferu u kojoj je bilo zadovoljstvo igrati.
Odbojka: Spartak u polufinalu plejofa posle fantastične pobede protiv Jedinstva

Nekoliko olako napravljenih grešaka u prvoj polovini prvog seta ispostavili su se ključni da Jedinstvo povede sa 0:1. Falilo je energije u igri "golubova" i u nastavku, gosti iz Stare Pazove su više zahvaljujući nesigurnoj igri Spartaka nego svojoj dobroj napadačkoj igri držali pod kontrolom i drugi set, suviše lako ga priveli kraju i bilo je jasno da će domaći morati da iz korena promene pristup meču, da zaigraju konstantno i pokažu svoj kvalitet koji su prikazivali u prethodna dva meča serije.

Suočavanje sa porazom pred svojom publikom, koja je ovo veče skoro do kraja napunila sve tribine male sale, očigledno je imalo uticaja za izabranike Igora Žakića. Šta je rečeno u pauzi između drugog i trećeg seta, šta su igrači Spartaka shvatili, verovatno nikada nećemo saznati, ali ta pauza je čini se bila prelomna za dalji razvoj meča i na kraju ispostavilo se veliku pobedu "golubova".

Odbojka: Spartak u polufinalu plejofa posle fantastične pobede protiv Jedinstva

Od trećeg seta pa na dalje Subotičani su su izgledali sve bolje. Snažna podrška izuzetno raspoložene, bučne i brojne publike za neke standarde tokom ove sezone izuzetno je uticala na sve bolju igru domaće ekipe, koja se prvo vratila u meč za 1:2, a zatim u četvrtom odigrala u turbo pogonu, ne dozvolivši godstima da shvate šta ih je pogodilo.

Sa velikom energijom, ogromnim samopouzdanjem i idalje frenetičnoj publici Spartak je od prvog poena zagospodario u petom setu. Nešto u vazduhu je zamirisalo da je naredna runda jako blizu, osetili su to i igrači na terenu, zapeli, koristili svaku priliku da sebe učine pobednikom ove serije, nisu se gosti predavali, ali večeras kvalitetnija i energetski jača ekipa je pronašla put do polufinala, na veliko oduševljenje domaće publike.

Spartak - Jedinstvo SP 3:2 (20-25, 20-25, 25-19, 25-14, 15-10)

Odbojka: Spartak u polufinalu plejofa posle fantastične pobede protiv Jedinstva

Odbojka: Spartak u polufinalu plejofa posle fantastične pobede protiv Jedinstva

Na kraju Spartak je slavio sa 2:1 u seriji, Jedinstvo se pokazalo kao vrlo respektabilan protivnik, opšti je utisak da je serija ispunila očekivanja, kao i da je Spartak u njoj više pokazao i zasluženo slavio i zakazao narednu seriju, ovaj put protiv Novog Pazara.

Polufinale se igra na tri pobede, Novi Pazar kao bolje plasirani tim ima prednost doaćeg terena. Prvi meč na programu je 16. marta (petak) u Novom Pazaru, zatim još jedan 19. marta u Novom Pazaru. Serija se potom seli u Suboticu.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Spartak - Jedinstvo Odbojka: Spartak - Jedinstvo Odbojka: Spartak - Jedinstvo Odbojka: Spartak - Jedinstvo Odbojka: Spartak - Jedinstvo Odbojka: Spartak - Jedinstvo Odbojka: Spartak - Jedinstvo Odbojka: Spartak - Jedinstvo
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3564
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.