Komentara: 0
Pregleda: 1257

Odbojka: Spartak u četvrtfinalu Kupa posle preokreta

21.10.2021. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka u okviru osmine finala nacionalnog Kupa savladali su sinoć u Hali sportova Jedinstvo iz Stare Pazove posle preokreta. "Golubovi" su bili na korak od ispadanja, ali u poslednjem momentu su se trgnuli i odveli meč u peti set, u kojem su se bolje snašli i konačno trijumfovali.
Odbojka: Spartak u četvrtfinalu Kupa posle preokreta

Vrlo čudna utakmica za standarde ove dve ekipe, pogotovo za Spartak koji je u prvom setu osvojio tek 5 (pet) poena, što ljubitelji odbojke u Subotice ne pamte da se skoro desilo.

Iako u prvenstvu igraju odlično, i za očekivati je bilo da samopouzdanja ne nedostaje, međutim značaj ovog duela, gde nema pravo na popravni, neočekivano je uneo nervozu u jato "golubova" i posledično greške koje nisu bile svojstvene za ovaj kolektiv, barem ne u tolikoj meri, u kratkom periodu.

Posle prvog seta koji je prošao tako kako je prošao (5:25), bila je neophodna jaka reakcija, da se ekipa podigne i da vadi vruće kestenje. Ta reakcija je u nekoj meri došla, ali nije bila dovoljna da se dođe do izjednačenja u setovima, otišlo se u treći set i poslednju priliku da se ostane u ovom meču.

Grčevita borba za poene vodila se u prvoj trećini trećeg seta. Pri rezultatu 10:9 Spartak je povukao malo jače, napad je konačno počeo da bude konstantan, lopte su padale gde trebaju. Iako stečena prednost nije bila nikako garant za mirnu završnicu, domaća ekipa je održavala istu, i prva stigla do odlučujućeg poena, za 1-2 u setovima.

VEĆ U PETAK PROTIV VOJVODINE - Posle emotivno i fizički iscprljujućeg meča u Kupu, već u petak (19h) Spartak će dočekati Vojvodinu, u 4. kolu Superlige. Biće teško odmoriti i pripremiti ekipu za tako kratko vreme i to baš za susret preko protiv šampiona, ali istorija njihovih duela u Subotici govori da možemo i ovaj put da očekujemo vatru i mnogo znoja koji će ju gasiti. Problem više je što je Spartakov naredni rival već dva puta kiksnuo i želeće bodove iskupljenja.

Slična priča bila je u četvrtom setu, s tim da je meč prelomljen tek u drugoj polovini seta kada je Spartak iskoristio poklonjene poene gostiju i uz svoj konsolidovaniji napad došao do petog seta.

Dizanje iz pepela trebalo je da dođe do izražaja u petom setu, ali strepnja za ishod prolongirala se još malo.  Poenterski egal bio je do rezultata 8:8, gosti iz Stare Pazove poklanjaju jedan poen, a Spartak nizom od 6-0 stavlja tačku na meč i oduševljenje na tribinama Hale sportova. U ovoj seriji Kone je sa dva bloka dao snažan impuls svojim saigračima da izvuku poslednje atome snage za trihumf u ovom meču.

Spartak – Jedinstvo SP 3:2
(5:25, 20:25, 25:19, 25:19, 15:8)

Spartak: Marković, Jungić 16, Tomčić, Peić, Lečić 7, Vulikić 7, Nestorović, Kolundžić, Dulić, Kone 16, Pavlović 9, Žugić 14, Tumbas

Jedinstvo: Mladenović 2, Kaurin 1, Grce 8, Ilinčić, Radišić 1, Topalović 3, Škrbić 9, Micić 18, Pijetlović 5, Roljić 13.   

Među osam ekipa najmasovnijeg klupskog takmičenja pored Spartaka svoje mesto su obezbedili Partizan, Mladi Radnik, Vojvodina, Robnica, Crvena zvezda, Niš, Radnički (Kragujevac).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1257
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.