Komentara: 2
Pregleda: 1618

Odbojka: Spartak savladao Ribnicu posle preokreta

09.10.2021. u 09:50h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka posle Radničkog u Kragujevcu na otvaranju sezone upisali su još jednu pobedu, ovaj put na domaćem terenu. Savladana je Ribnica sa 3:2, posle preokreta.
Odbojka: Spartak savladao Ribnicu posle preokreta

Još jedan meč Spartaka koji je otišao u peti set i u kojem su "golubovi" slavili. Ovaj put iz deficita od dva seta, odlučujući su dobili ubedljivo za nova dva boda. Prelomni momenat desio se u četvrtom setu kada je domaći tim uspeo da spasi tri meč lopte Ribnice i odvede susret u peti set.

Gosti su bolje otvorili prvi set, u talasima gradili prednost, domaći tim nije mogao da odgovori na prilično kvalitenu igru protivnika i Ribnica je povela sa 0-1. U drugom setu Spartak uspeva da uspostavi ravnotežu, smanjen je broj grešaka, popravljen je prijem, bio je egal do sredine seta, međutim gosti opet dižu nivo igre i sa po nekoliko poena u seriji stižu do prednosti 0-2.

Posle slabog utiska iz prva dva seta, činilo se da će gosti iz Kraljeva poneti sva tri boda iz Subotice, međutim u drugoj polovini trećeg seta Spartak se podiže iz pepela, nakon 16:16 prelazi u vođstvo, dobrim potezima polako ali sigurno stvara zalihu i prvi dolazi do odlučujućeg poena seta za 1-2.

Sa dobrom energijom i popravljenim samopouzdanjem, Spartak sa 6:2 otvara četvrti set, međutim Ribnica hvata priključak, ponovo ulazimo u neizvesnost,  ali domaći tim ipak uspeva da održava blagu prednost od 2-3 poena. Ipak, nije moglo bez drame, Subotičani su prokockali priliku da mirno privedu set kraju, Kraljevčani prvi dolaze do meč lopte, ali tri prilike nisu iskoristili, Spartak na razliku dobija i ovaj set za 2-2.

Bila je RIbnica na korak od tri boda, ali Spartak se "isčupao" i odveo meč u peti set, a ta psihološka prednost jasno se manifestovala tako što je domaći tim u dve serije nanizao jednaest poena, gosti nisu znali šta ih je snašlo. Furiozni Spartak je odlično finiširao i sasvim zasluženo došao do dva boda.

Spartak - Ribnica 3:2 (13:25, 18:25, 25:20, 31:29, 15:8)

Spartak: Milović, Marković, Jungić (12), Tomčić, Peić, Lečić (20), Vulikić (4), Nestorović, Dulić (1), Kone, Pavlović (12), Žugić (10), Tumbas (8).

Ribnica: Pantić(1), Seizović, Stefanović (1), Pajić (1), Todorović (10), Safanov (13), Ketrzinski (19), Bićanin, Ubiparip (13), Gajović (11), Krsteski, Petković (1).

Bio je ovo prvi meč 2. kola Superlige i zahvaljujući ovoj pobedi Spartak će makar do večeras biti lider superligaškog karavana. U narednom kolu sledi gostovanje u Gornjem Milanovcu, ekipi Metalca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1618
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.