Komentara: 0
Pregleda: 1237

Odbojka: Spartak savladao Jedinstvo u gostima (1:3)

28.10.2018. u 11:17h
Izvor: Subotica.com
U 6. kolu Superlige Srbije odbojkaši Spartaka savladali su Jedinstvo u Staroj Pazovi. Ovim trijumfom Subotičani su prekinuli niz od tri poraza, a već u petak dočekuju drugoplasiranu Vojvodinu. Između ta dva meča igraće se Kup.
Odbojka: Spartak savladao Jedinstvo u gostima (1:3)

U decenijskoj istoriji Jedinstvo je znatno uspešnije u duelima sa Spartakom, ali u poslednje dve sezone taj bilans se menja u korist Subotičana. Kako sada stvari stoje, "golubovi" su eliminacijom Jedinstva u četvrtfinalu plejofa protekle sezone počeli da ruše tu neugodnu tradiciju.

Novi duel ove dve ekipe biće već u sredu (31. oktobra) u četvrtfinalu Kup Srbije. U ovoj fazi igra se na dve dobijene utakmice. Prvi meč igra se u Staroj Pazovi a revanš u Subotici krajem novembra.

POBEDA ZA SAMOPOUZDANJE

Posle tri vezana poraza ekipi Igora Žakića jednostavno je trebalo buđenje i reakcija na ovaj negativan niz, a ona je stigla upravo na gostovanju Staroj Pazovi. Domaći su poveli sa 1:0 boljom završnicom seta, ali u naredna tri Spartak se dobro potrudio da istu grešku ne ponovi.

U sjajnom meču Subotičane je do pobede predvodio Jungić sa 18 osvojenih poena, a 14 je dodao kapiten Kecman. Kod domaćih istakao se Micić sa 21 poenom, dok je Bojičić osvojio deset manje.

Igrači Jedinstva su bili bolji u napadu, međutim njihov problem su bile, što je u mnogome pomoglo Spartaku da dođe do nove pobede, druge u ovoj sezoni.

 Jedinstvo (SP) - Spartak 1:3 (25-22, 21-25, 23-25, 22-25)

Jedinstvo: Mladenović, Stanković 7, Radivojević (L), Ilinčić (L), Pešut 9, Radišić 2, Majstorović 2, Bojičić 11, Škrbić 6, Micić 21, Paravinja, Roljić 13

Spartak: Milović (L), Arsenoski, Jungić 18, Veselinović 3, Peić (L), Seizović 5, Simić, Medan 3, Kecman 14, Dulić, Tumbas 4, Ilić 9

Sa dve pobede i tri poraza Spartak je šesti na tabeli superligaša. U narednom kolu u Suboticu dolazi Vojvodina koja sa jednim porazom i mečom manje drži drugu poziciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1237
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.