Komentara: 0
Pregleda: 1484

Odbojka: Spartak na mišiće protiv Smedereva do četvrtfinala Kupa Srbije

23.10.2019. u 11:34h
Izvor: Subotica.com
Da breme favorita nekada zna biti preteško osetili su to sinoć odbojkaši Spartaka, koji su posle 5 uzbudljivih setova došli do pobede i željenog cilja - plasman među osam najboljih u najmasovnijem klupskom takmičenju.
Odbojka: Spartak na mišiće protiv Smedereva do četvrtfinala Kupa Srbije

Mečevi Kupa Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji igraju se se u utorak i sredu. Spartak je voljom žreba za protivnika dobio prvoligaša Smederevo. Četa Igora Žakića u ovaj susret ušla je posle ubedljive pobede nad Novim Pazarom, ali i napornog povratka sa puta sa juga Srbije. Subotičani nisu imali mnogo vremena za oporavak, ali srećom nisu morali da putuju na duel sa Smederevom, čime su dobili još dragocenih časova za pripremu.

Čvrsti, borbeni i motivisani gosti iz Smedereva pružili su jak otpor i dobro namučili domaćina. Meč je završen u 5 većim delom neizvesnih setova, pri čemu je svaki imao svoju priču. Poveli su gosti u setovima, Spartak je preokrenuo na 2-1, Smederevčani u izuzetno uzbudljivom četvrtom setu uz više sreće i spretnosti uvode meč u peti set, u kojem su praktično do poslednjeg poena bili na korak od velikog iznenađenja. Ipak, "golubovi" su opravdali ulogu favorita i zasluženo su prošli u sledeći krug nacionalnog Kupa.

Subotičani su do pobede došli boljim prijemom i efikasnjim napadom. Među zapaženijim pojedincima u redovima Spartaka bili su Veselinović sa 20 poena i novajlija Aleksandar Nedeljković koji je upisao 19 poena uz nevrovatnih 11 blokova i dva asa.

Spartak – Smederevo Carina 3:2
(21:25, 25:10, 25:23, 28:30, 15:12)

Spartak: Milošević (L), Arsenoski 4, Veselinović 20 (4 bloka), Peić (L), Seizović 7, Simić 11, Nestorović, Tonić, Dulić, Radosavljev 10, Tumbas 10 (3 bloka), Nedeljković 19 (11 blokova).

Smederevo Carina: Dabić, Mitković, Stojičić 7, Nikolić, Nedeljković 7, Spasojević, Đorđević 6, Nikolić 4, Klarić, Kovač 10 (3 bloka), Petrović 27 (4 bloka), Spasić, Jevtić (L), Miletić (L).

U osmini finala Kupa Srbije igra se jedna utakmica, a pobednici će izboriti plasman u četvrtfinale, koje je na programu 20. novembra i 4. decembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1484

Povezana vest

Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.