• Pregleda: 720

Odbojka: Polovičan uspeh subotičkih superligaša u duelima sa Partizanom, sledi mini-liga

Proteklog vikenda odigrani su svi mečevi 18. kola Superlige u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica. Subotički timovi su u ovom kolu za protivnika imali beogradske crno-bele, a zabeležili su polovičan uspeh. Ženska ekipa je poražena, a muška trijumfovala u pet setova. Takmičenje u mini ligi se nastavlja za vikend.
Odbojka: Polovičan uspeh subotičkih superligaša u duelima sa Partizanom, sledi mini-liga

Završen je prvi deo sezone u elitnoj odbojkaškoj ligi Srbije. Dok odbojkaši Spartaka nastavljaju borbu za titulu, kao petoplasirana ekipa, ženski sastav je u velikim problemima, poraz od Partizana je bio peti u nizu, ali zahvaljujuči novim propozicijama za sada je izbegna borba za opstanak u Superligi, iako su "golubice" pretposlednje na tabeli.

Nakon završenog osnovnog dela Superlige sledi mini-liga za odbojkaše gde će, pored Subotičana, igrati novosadska Vojvodina, beogradski Partizan, požarevački Mladi radnik, kragujevački Radnički i Niš. Četiri najbolje ekipe će nakon mini-lige igrati u polufinalu.

Mini liga će od ove sezone biti i za poslednje četiri ekipe. Umesto da kao devetoplasirana ekipa igra duel za opstanak sa drugoplasiranom ekipom Prve lige, koja je još uvek u toku, "golubice" će u društvu Partizana, Kleka i Beograda igrati mini ligu donjeg dela tabele.

Mini lige gornjeg i donjeg doma počinje, odnosno takmičenje se nastavlja već za vikend. Igra se dvokružno, odnososno svako sa svakim, na svom i na gostujućem terenu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.