Komentara: 2
Pregleda: 1803

Odbojka: Muška ekipa Spartaka savladala Radnički, ženska poražena od Beograda

09.02.2020. u 11:31h > 14:08
Izvor: Subotica.com
U protekla dva dana odigrani su svi mečevi 17. kola Superlige za žene i muškarce. Spartakove ekipe imaju polovičan uspeh - momci su savladali kragujevački Radnički sa 3-1, dok su devojke u prestonici izgubile sa 3-0.
Odbojka: Muška ekipa Spartaka savladala Radnički, ženska poražena od Beograda

ODBOJKAŠI SIGURNI PROTIV RADNIČKOG, LIGAŠKI DEO ZAVRŠAVAJU PROTIV PARTIZANA

Do svoje desete pobede "golubovi" su došli još u petak, nakon što su pred svojom publikom savladali prvog "komšiju" na tabeli, Radnički iz Kragujevca sa 3-1. Gosti su u prvom setu iznenadili i poveli sa 1-0, ali njihov optimizam i nadanja za trijumf u Subotici postepeno su gašeni u naredna tri seta za konačan trijumf domaće ekipe. Izabranici Igora Žakića bili su bolji praktično u svim elementima igre i sasvim zasluženo došli do novih bodova.

U redovima Spartaka najraspoloženiji u realizaciji je bio Jungić sa 18 osvojenih poena, tri manje je dodao Veselinović, Radosavljević je dodao 14, Nedeljković 12, Tumbas 9, a Arsenoski 3. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Matić sa 19 poena, koji je uz Stevanovića (10p) bio jedini dvocifreni za Radnički.

U poslednjem kolu ligaškog dela Spartak gostuje Partizanu u Beogradu, a već ranije je poznato da je obezbedio učešće u mini ligi. Pre duela sa Beograđanima "golubovi" će u ponedeljak odigrati zaostali meč 16. kola protiv Niša u istoimenom gradu.

PORAZ ODBOJKAŠICA, U POSLEDNJEM KOLU ODLUKA O STATUSU

Za razliku od muškog kolektiva koji stremi ka tituli, ženski se bori da održi glavu iznad vode, pa tako poraz od poslednjeplasiranog Beograda (3-1) apsolutno se ne uklapa u ovosezonske ambicije kluba da sačuvaju superligaški status. Subotičanke su tesno izgubile sve setove, ali su ubedljivo izgubile meč i ostale bez važnih bodova, i to upravo protiv ekipe od koje bi im mnogo značilo da su uspeli da ih izbore.

U porazu od Beograda kod "golubica" najviše poena osvojila je Nataša Valente Bastos (17), a upisivale su se još Tošić (11), Živanović (7), Sarić (4), Korolija (2) i Baić (1).

Narednog vikenda ŽOK "Spartak" će pred svojom publikom, u poslednjem ligaškom susretu, imati poslednju priliku da popravi utisak i savlada pretposlednju ekipu Partizana i time izbegne mogućnost selidbe u niži rang.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1803
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.