• Pregleda: 3773

Od ponedeljka tople probe, početak grejne sezone još se čeka

Iako su mnogi Subotičani još pre par dana poželeli da su im radijatori topli, za ispunjenje takvih želja moraće još malo da pričekaju. Gradska toplana je najavila da od ponedeljka počinje topla proba, ali to ne znači da će se sugrađani ugrejati.
Od ponedeljka tople probe, početak grejne sezone još se čeka

Hladne probe su već odavno obavljene, predstavnici gradskog preduzeća "Toplana" saopštili su nedavno da je tokom leta urađen planirani remont postrojenja, urađena je uobičajnjena priprema za ovu fazu. Prema najnovijim informacijama tople probe slede od ponedeljka, a kada će biti zvaničan start sezone, odnosno kada će Subotičani imati tople radijatore, još uvek se ne zna.

Subotička toplana ima nešto preko 10 hiljada korisnika, što je obuhvata trećinu domačinstava u našem gradu. Subotičani su se tradiconalno pokazali kao redovne platiše, pa tako i u ovom preduzeću ističu da zahvaljujući redovnom izmirenju obaveza od strane građana nema ni zaostalih dugovanja prema dobavljačima, konkretno za energent gas na koji "Toplana" zagrejava stambene i druge objekte u svojoj mreži.

Prema gradskoj odluci grejna sezona počinje 1. oktobra, ali tek kada tri dana u nizu spoljna temperatura izmerena u 21 čas bude ispod 14 stepeni. Podaci merenja na sajtu Weather2umbrella pokazuju da od četvrtka temperatura u navedeno vreme u proseku bliže 10 stepeni, a još hladnije se očekuje u naredna dva dana kada će temperatura pasti i do osmog podeoka. U periodu od srede do nedelje temperatura će biti nešto viša za ovo doba godine, u sredu maksimalna 22 stepena tokom dana, u subotu stepen više.

Kako stvari stoje na početak grejne sezone ćemo sačekati još desetak dana, a ono što je izvesno je da se cene grejanja se neće menjati.

- Cene će biti kao i prethodne sezone, što znači da kilovat/čas ostaje po staroj ceni od 5,13 dinara, a fiksni deo 28,85 dinara po metru kvadratnom. - rekao je Dervo Ahmetović, izvršni direktor JKP "Subotička toplana"

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Dodjoh videh ukradoh Odgovori
Ja mislim da grejanje treba da je skuplje.
Milan024 Odgovori
Izes Odluku, ona je samo papir, koji nikoga ne obavezuje, zar ne???
Samo bahato brze, jace , bolje.
Nina Odgovori
Usluge Subotičke toplane oduvek su bile veoma skupe za građane. Danas su za mnoge i nedostižne. Monopolna politika toplane i veliko siromaštvo naših sugrađana toplanu će za par godina dovesti do gašenja!
Kom Odgovori
Samo da ne poskupljujete jer je i onako previše što celo leto plaćamo!
Snoop Dogg Odgovori
Ma L O P O V I ste bre najveci!
daca Odgovori
Od srede stiže otopljenje i 20-26 C. Treba još sačekati sa grejanjem jer kada počnu, onda neće da smanje po noći . U Novom Sadu je odluka već par godina da se od 21 sat do 5 ujutro ne greje . Kod nas obrnuto, noću je pretoplo a danju hladno. Nije problem da se malo uvijemo u ćebence . Preživećemo. Ali ne znam visoke račune kako da preživimo jer je u Subotici jedino bitno da se namakne velika lova za gradski budžet.
Stipan
@Daca
Pa tebi Daco, ako je noću pretoplo, zavrni malo slavine tih radijatora, pa ti neće biti toplo.
Kako ti je danju opet hladno, nije mi uopšte jasno, verovatno ništa pod milim bogom ne radiš.
Sigurno sediš celo vreme pred računarom i televizorom, pa ti je tako lako da se dobro osećaš, uvijena u "ćebence".
Radi nešto danju, kuvaj, pa ti neće trebati ćebence.
A u Novom Sadu pogrešno greju, ako noću uopšte ne greju, zato su slavine i alokatori, neka Toplana daa toplu vodu i neka svako sa svojom slavinom odlučuje koliko će da se greje.
Jedini problem je što Toplana ne daje dovoljno vruću vodu i računi su im prenaduvani.
Sanja
Nije tacno, i kod nas su radijatori nocu hladni, proverite pa cete videti.
Vlaximus Odgovori
slobodno probajte... ja se isključio pre 3 godine sa toplovoda, kada želim
uključim TA peći kad hoću i koliko hoću... ali ipak plaćam "nešto harača" toplani,
čisto da im na vreme budu plate :)
Istina... Odgovori
Komunizam služi za bezobzirnu pljačku naivnih. Citat Moše Pijade sa prvog zasedanja AVNOJ-a novembra 1942. u Bihaću:

"Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi... Mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom. Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere. Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira."

https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/neadekvatna-poredjenja-i-nivo-svesti/
daca Odgovori
@Stipan Prvo, pojma nemaš šta ko radi i koliko može da radi i danju i noću. Nemoj davati smernice ni u čemu ako nisi kompetentan za to a ni upitan. Drugo, zavrtanjem slavina se ne smanjuje račun grejanja. . Alokatori su zamazivanje očiju posebno u starim zgradama kada se naknadno uvode. Ne znam u kom soliteru živiš, ali pokušaj se informisati kako stvari zaista stoje. Da, danju se u stanu rade kućni poslovi i hladnije je čim se stane, a nismo mašine. Noću posle 2 sata je pretoplo i vreli radijatori do jutra a opet oko 7 se hlade. Svaka podstanica je drugačije nameštena i svaka zgrada je različito podešene. Toplana ne želi podešavanja jer im odgovara ovako a 156 stanova plaća. Prema svemu Stipane, od 22 sata do 06 ujutro nema kuvanja i pranja veša jer je tada zakonom određen mir u zgradi. A javi se od srede kada bude toplije napolju pa da vidiš kako se grejemo . I da ne ostaneš neinformisan i zatupljen, toplana je juče , 06.10.2019. oko 18 sati pustila grejanje . :(
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.