Komentara: 4
Pregleda: 5373

Od ponedeljka bez potvrde o neophodnom prisustvu roditelja na radnom mestu

24.01.2021. u 12:00h
Izvor: RTV Yueco
Od ponedeljka će sva deca koja su upisana u Predškolsku ustanovu "Naša radost" moći da borave u vrtićima, bez dostavljanja potvrde o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu. Ova odluka je doneta u petak, usled poboljšanja epidemiološke situacije izazvane virusom kovid-19.
Od ponedeljka bez potvrde o neophodnom prisustvu roditelja na radnom mestu

Sve ostale mere ostaju na snazi, pa će tako za boravak u vrtiću i dalje biti neophodna potvrda lekara da je dete zdravo, ne starija od sedam dana, roditeljima i dalje neće biti dozvoljen ulazak u objekte, a primenjivaće se sve protivepidemijske mere, objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor "Naše radosti".

- Veliki broj vaspitača, koji je bio odsutan, vratio se na posao i sada možemo da organizujemo nastavu za svu decu koja su upisana u naše vrtiće. To je i bio razlog zašto je svojevremeno izmenjeno upustvo o radu, jer nije bilo dovoljno vaspitača u vrtićima. Sada se ta situacija promenila i možemo normalno da nastavimo rad. Dobili smo izmenu uputstva i roditelji više ne moraju da donose potvrde od poslodavaca da je njihovo prisustvo na radnom mestu neophodno i svako ko je upisao dete, može da ga dovede u vrtić - kaže Vojnić.

Od ponedeljka bez potvrde o neophodnom prisustvu roditelja na radnom mestuUsled pogoršanja epidemiološke situacije, od kraja novembra prošle do 22. januara ove godine, vrtić nisu mogla da pohađaju deca čija oba roditelja nisu mogla da dostave potvrdu da je njihovo prisustvo neophodno na radnom mestu. Među tom decom bili su i mališani koji pohađaju zakonom obavezan pripremni predškolski program. Iz "Naše radosti" objašnjavaju da deca koja nisu bila u mogućnosti da dolaze u vrtić u protekla dva meseca, neće imati problema prilikom upisa u školu, budući da su vaspitači imali obavezu da vaspitno-obrazovni rad sprovode onlajn.

- Kontrola je pokazala da je veliki broj vasitača to i uradio, a imamo nekoliko slučajeva da naši vaspitači nisu i njima sledi disciplinska odgovornost jer su morali da rade sa svakim detetom. Ako se to nije desilo, to je veliki problem i za njih i za decu. Naravno, taj program, koji je inače vaspitno-obrazovni rad koji je kontinuiran i kada deca dolaze u vrtić, on je razvučen, sada ćemo ga malo suzbiti, ali nijedno dete neće biti zakinuto onim što je trebalo da savlada tokom godine - poručuje Vojnić.

"Naša radost" razmatra i mogućnost da u narednom periodu dozvole ulazaka u vrtiće roditeljima čija deca treba da prođu kroz period adaptacije. Ukoliko ovo bude odobreno, adaptacija će se sprovoditi uz stroge kontrolisane protivepidemijske mere.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5373

Povezana vest

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.